Kom tomatpure, tørret krydderier og grofthakket chili i en skål. Pil hvidløget, skræl ingefæren, riv dem fint og tilsæt til skålen.
Hæld kaffefløden og pres citronsaften i og rør godt rundt.
Nøglen til den perfekte konsistens ligger i kaffefløden
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
70 gr. | Tomatpure |
1 tsk. | Korianderfrø, stødt |
1 tsk. | Spidskommen, stødt |
0.25 stk. | Chili |
0.5 tsk. | Chilipulver |
1 stk. | Stjerneanis |
0.25 stk. | Kanelstang |
1.5 spsk. | Ingefær |
1 stk. | Hvidløgsfed |
0.5 stk. | Citron |
1.5 dl. | Kaffefløde 9% |
150 gr. | Lammekød |
0.5 stk. | Løg |
1 dl. | Basmatiris |
15 gr. | Smør |
3 stk. | Korianderkviste |
Kom tomatpure, tørret krydderier og grofthakket chili i en skål. Pil hvidløget, skræl ingefæren, riv dem fint og tilsæt til skålen.
Hæld kaffefløden og pres citronsaften i og rør godt rundt.
Puds evt. kødet af for scener, skær det i store tern og kom det i flødeblandingen sammen med kanelstang og stjerneanis.
Varm en pande op ved middel varme og hak løget groft. Tilsæt olie og smør til panden og steg løgene i ca. 3 min til de er gyldne og bløde.
Tilsæt kødet og flødeblandingen og lad det simre under låg i ca. 15 min.
Kog risen.
Smag karryen til med salt og top med hakkede urter.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.