Indisk karry med lam

Nøglen til den perfekte konsistens ligger i kaffefløden

► Afspil Video

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

4.3 KG CO2 PR. PRS307% af daglig mad-relateret maxudledning

Nøglen til den perfekte konsistens ligger i kaffefløden

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
70 gr.Tomatpure
1 tsk.Korianderfrø, stødt
1 tsk.Spidskommen, stødt
0.25 stk.Chili
0.5 tsk.Chilipulver
1 stk.Stjerneanis
0.25 stk.Kanelstang
1.5 spsk.Ingefær
1 stk.Hvidløgsfed
0.5 stk.Citron
1.5 dl.Kaffefløde 9%
150 gr.Lammekød
0.5 stk.Løg
1 dl.Basmatiris
15 gr.Smør
3 stk.Korianderkviste
Del ingrediensliste

Trin 1

Kom tomatpure, tørret krydderier og grofthakket chili i en skål. Pil hvidløget, skræl ingefæren, riv dem fint og tilsæt til skålen.

Hæld kaffefløden og pres citronsaften i og rør godt rundt.

Foretrækker du en stærk karry, så tilføj mere frisk chili eller tørret chilipulver.

Trin 2

Puds evt. kødet af for scener, skær det i store tern og kom det i flødeblandingen sammen med kanelstang og stjerneanis.

 

Trin 3

Varm en pande op ved middel varme og hak løget groft. Tilsæt olie og smør til panden og steg løgene i ca. 3 min til de er gyldne og bløde.

Tilsæt kødet og flødeblandingen og lad det simre under låg i ca. 15 min.

Trin 4

Kog risen.

Trin 5

Smag karryen til med salt og top med hakkede urter.