Karameliseret toastbrød med rysteribs og friskost
Verdens dovneste kage

Verdens dovneste kage
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
200 gr. | Ribs |
8 spsk. | Sukker |
1 stk. | Timiankvist |
4 stk. | Skiver toastbrød |
25 gr. | Smør |
1 tsk. | Kardemomme |
Rysteribs
Pil bærene fra stilken på ribsene ned i en skål. Tilsæt halvdelen af sukkeret, rør det godt rundt og lad stå til senere. Kom friske timiantopskud i lige før servering.
Karameliser brødet
Placér et stykke udskåret bagepapir på en pande, så det passer i størrelsen og varm op ved middelhøj varme.
Hæld 1 spsk sukker på bagepapiret og lad det varme, indtil sukkeret smelter og karamelliserer.
Kom 1 spsk. smør i sukkeret og lad brødet stege i smørret i ca. 30 sekunder, indtil det får en flot mørk overflade. Vend det om og steg yderligere 30 sekunder. Gentag processen med resten af brødet og drys med kardemomme.
Anretning
Smør friskosten på brødene og top med rysteribsene.

Til fødselsdage, juledage, lørdage, søndage og hverdage

Karameliseret toastbrød med rysteribs og friskost

Nem chokolademousse
© Planetarisk kogebog 2025