Klassisk citronfromage
Nothing fancy

Nothing fancy
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
2 stk. | Blade husblas |
5 stk. | Æggeblommer |
1.5 dl. | Sukker |
1 stk. | Citron *Både skallen og saften skal burges |
2.5 dl. | Piskefløde |
Pisk æggeblommerne med sukkeret
Udblød husblassen i en skål med koldt vand.
Kom sukkeret og æggeblommerne i en røreskål og pisk dem luftige.
Pisk fløden
Hæld halvdelen af fløden i en ny skål og pisk det til en mindre stiv flødeskum.
Varm husblassen op i citronen
Pres vandet ud af husblassen og overfør til en kasserolle med saft og revet skal fra citronen(erne). Varm det op ved middellav varme under omrøring, indtil husblassen er helt opløst.
Rør fromagen sammen og stil på køl
Hæld husblassen i æggesnapsen og rør det godt rundt. Vend efterfølgende flødeskummen i æggesnapsen. Man kan vælge, at komme citronfromagen direkte i serveringsskåle eller komme den på køl hel. Køletiden er kortere, hvis man anretter direkte i serveringsskåle.
Kom citronfromagen på køl i ca. 2 timer, hvis den afkøles som hel portion. Ellers så 1 time.
Servering
Pisk den resterende mængde fløde til flødeskum lige før anretning.
Servér citronfromagen og top med flødeskum og evt. lidt revet citron.

Til fødselsdage, juledage, lørdage, søndage og hverdage

Karameliseret toastbrød med rysteribs og friskost
