Klassisk citronfromage

Nothing fancy

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS18% af daglig mad-relateret maxudledning

Nothing fancy

Citronfromage er en herligt enkel og ren dessert. Fløden er vigtig til at balancere den syrlige citrussmag.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 stk.Blade husblas
5 stk.Æggeblommer
1.5 dl.Sukker
1 stk.Citron
*Både skallen og saften skal burges
2.5 dl.Piskefløde
Del ingrediensliste

Pisk æggeblommerne med sukkeret

Udblød husblassen i en skål med koldt vand.

Kom sukkeret og æggeblommerne i en røreskål og pisk dem luftige.

Pisk fløden

Hæld halvdelen af fløden i en ny skål og pisk det til en mindre stiv flødeskum.

Varm husblassen op i citronen

Pres vandet ud af husblassen og overfør til en kasserolle med saft og revet skal fra citronen(erne). Varm det op ved middellav varme under omrøring, indtil husblassen er helt opløst.

Rør fromagen sammen og stil på køl

Hæld husblassen i æggesnapsen og rør det godt rundt. Vend efterfølgende flødeskummen i æggesnapsen. Man kan vælge, at komme citronfromagen direkte i serveringsskåle eller komme den på køl hel. Køletiden er kortere, hvis man anretter direkte i serveringsskåle.

Kom citronfromagen på køl i ca. 2 timer, hvis den afkøles som hel portion. Ellers så 1 time.

Servering

Pisk den resterende mængde fløde til flødeskum lige før anretning.

Servér citronfromagen og top med flødeskum og evt. lidt revet citron.