Nem chokolademousse

Desserthimlen på fem ingredienser

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS17% af daglig mad-relateret maxudledning

Desserthimlen på fem ingredienser

Husk saltet og vend æggene forsigtigt med chokolademassen. Det er nøglen til succes i denne opskrift.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
200 gr.Mørk chokolade 60%
*Eller mørkere
2.5 dl.Piskefløde
2 stk.Æg
2 spsk.Sukker
.25 tsk.Salt
*Fint salt
Del ingrediensliste

Smelt chokoladen

Hak chokoladen groft og kom den i en kasserolle sammen med fløden og saltet.

Smelt chokoladen ved middellav varme under omrøring med en dejskraber.

Når al chokoladen er opløst, slukkes der for varmen.

Chokoladeblandingen må ikke blive varmere, end at man kan stikke en finger i den, uden at man brænder sig.

Pisk æggene

Adskil æggene og kom hviderne i en røreskål. Pisk hviderne og kom halvedelen af sukkeret i lidt efter lidt. Pisk æggehviderne, indtil de er blevet luftige, cremede og ikke ryger ud af skålen, når man vender den på hovedet.

Overfør hviderne til en container og kom dem på køl.

Kom æggeblommerne i den brugte skål fra æggehviderne (du behøver ikke gøre den ren). Pisk dem på samme måde som hviderne, indtil sukkeret er opløst og blommerne er blevet til en tæt, luftig creme.

Man kan bruge et piskeris, el-pisker eller en røremaskine.

Vend elementerne sammen

Hæld chokolademassen i æggeblommerne og bland det godt sammen med en dejskraber.

Hæld æggehviderne i chokolademassen. Bland det sammen med en dejskraber i en kombination af at vende og røre i massen.

Når moussen er homogen, hældes den i en serveringskål og kommes på køl i mindst 2 timer før servering.

Ved at vende massen med nænsomme strøg holdes moussen luftig.