Løgsuppe med sprøde brødcroutoner

Kan 2 millioner parisere tage fejl?

► Afspil Video

Tid

60 min.

Klimapåvirkning

0.5 KG CO2 PR. PRS38% af daglig mad-relateret maxudledning

Kan 2 millioner parisere tage fejl?

Den hemmelige ingrediens i denne ret er tid. Løgene skal stege i lang tid for at opnå den karamelisering som giver suppen sin karakteristiske søde og intense smag.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Daggammelt brød
3 stk.Løg
*Alle typer løg kan bruges
1 stk.Porre
2 stk.Hvidløgsfed
2 stk.Timiankviste
4 dl.Grøntsagsbouillon
*Du kan også bruge hønse- eller oksebouillon
0.5 bdt.Persille
2 spsk.Vegetabilsk olie
0.5 stk.Citron
10 gr.Parmesanost
*Eller anden langtidslagret ost
Del ingrediensliste

Trin 1

Skær skorpen af brødet og kassér den. Skær eller riv brødet i mundrette stykker. Varm en pande op ved middelhøj varme og læg brødternene på. Hæld en spsk. olie pr. person på panden og rist brødet i ca. 4 min. under jævnlig omrøring, indtil det får en gylden overflade. Krydres med salt og overføres til en tallerken med fedtsugende papir.

Trin 2

Pil de forskellige løg og porrer og skær dem groft ud. Varm en gryde med flad bund op ved middel varme. Tilsæt en spsk. olie pr. prs. og steg løgene og porrerne heri.

Løgene skal stege i minimum 40 minutter. Skru ned for varmen hvis de begynder at blive for mørke og tilsæt mere olie undervejs hvis gryden bliver for tør.

Løgene skal steges længe, så de karamelliserer på samme måde som med en syltetøj. På den måde skabes en koncentreret suppebase.

Trin 3

Tilsæt timian og bouillonen. Lad suppen simre i 10 min under låg.

Imens suppen simrer, skylles og hakkes persillen.

Trin 4

Smag suppen til med salt og hæld i skåle. Top skålene med frisk citronsaft, croutoner, persille, revet parmesanost, olivenolie og peber.