
Cafe-klassikeren er det perfekte klimavenlige måltid
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1000 gr. | Muslinger |
2 dl. | Hvidvin |
1 stk. | Løg |
1 stk. | Hvidløgsfed |
0.5 stk. | Fennikel |
10 stk. | Dildkviste |
1 dl. | Piskefløde |
1 stk. | Brød |
2 spsk. | Olivenolie |
Trin 1
Skyl muslingerne og kassér de muslinger der er helt åbne eller hvis skald er ødelagte.
Trin 2
Pil løget og hvidløget, skyl fenniklen og hak det hele groft.
Trin 3
Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Tilsæt olien og steg grøntsagerne i ca. 5 min under omrøring til de bliver gyldne.
Trin 4
Tilsæt hvidvinen og lad det simre, indtil dampene fra hvidvinen ikke længere lugter kraftigt af alkohol.
Trin 5
Tilsæt muslingerne til gryden og damp dem med låg henover i ca. 3 min., indtil muslingerne har åbnet sig.
Trin 6
Skyl dilden, afdryp for vand og hak den groft.
Trin 7
Hæld fløden i suppen, tilsæt dilden og giv den nogle skud friskkværnet peber.
Trin 8
Fordel suppen i skåle og top med lidt olivenolie og servér med et godt stykke brød.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.

Friterede squashblomster, farseret med kantareller og ricotta
