Næsten albondigas
Lidt kød har også ret
Lidt kød har også ret
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
100 gr. | Anicialinser |
80 gr. | Chorizo |
100 gr. | Hakket svinekød |
2 stk. | Gulerødder |
1 stk. | Løg |
50 gr. | Parmesanost |
1 bdt. | Persille |
4 spsk. | Rasp |
50 gr. | Mandler |
4 stk. | Æg |
2 dåse | Flåede tomater |
0.5 dl. | Olivenolie |
Kog linserne
Kom linserne i en kasserolle med rigeligt vand og et godt skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre – ca. 15 minutter. Kassér kogevandet, og lad dem afkøle.
Rør farsen
Forvarm ovnen ved 225 °C uden varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.
Hak chorizoen i små stykker, og kom i en stor skål sammen med hakkekødet. Tilsæt salt, og rør det godt rundt med en grydeske.
Riv løget og guleroden på den grove side af et rivejern, hak persillen og mandlerne fint, og kom det i farsen med revet ost, linserne, raspen og æggene, og rør det godt sammen.
Bag bollerne
Tag en stor håndfuld fars, form dem til kugler, og læg dem på bagepladen med mellemrum imellem.
Bag bollerne i ca. 15 minutter, indtil de har fået godt med farve på overfladen.
Lav saucen
Kom olien og tomaterne i en gryde, og varm det op. Smages til med salt og peber.
Servering
Kom de varme boller i tomatsaucen og servér.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.