Næsten albondigas

Lidt kød har også ret

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.5 KG CO2 PR. PRS36% af daglig mad-relateret maxudledning

Lidt kød har også ret

Spanske albóndigas er bagte kødboller, krydret med chorizo og serveret i en spicy tomatsauce. Det er en typisk tapasret, men kan også serveres som hovedret med ris eller pasta. I forhold til en klassisk albóndigas har vi tilføjet kogte linser, gulerødder og mandler.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
100 gr.Anicialinser
80 gr.Chorizo
100 gr.Hakket svinekød
2 stk.Gulerødder
1 stk.Løg
50 gr.Parmesanost
1 bdt.Persille
4 spsk.Rasp
50 gr.Mandler
4 stk.Æg
2 dåseFlåede tomater
0.5 dl.Olivenolie
Del ingrediensliste

Kog linserne

Kom linserne i en kasserolle med rigeligt vand og et godt skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre – ca. 15 minutter. Kassér kogevandet, og lad dem afkøle. 

Rør farsen

Forvarm ovnen ved 225 °C uden varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir. 

Hak chorizoen i små stykker, og kom i en stor skål sammen med hakkekødet. Tilsæt salt, og rør det godt rundt med en grydeske. 

Riv løget og guleroden på den grove side af et rivejern, hak persillen og mandlerne fint, og kom det i farsen med revet ost, linserne, raspen og æggene, og rør det godt sammen. 

Bag bollerne

Tag en stor håndfuld fars, form dem til kugler, og læg dem på bagepladen med mellemrum imellem. 

Bag bollerne i ca. 15 minutter, indtil de har fået godt med farve på overfladen. 

Lav saucen

Kom olien og tomaterne i en gryde, og varm det op. Smages til med salt og peber. 

Servering

Kom de varme boller i tomatsaucen og servér.