Nam chim kai – sweet chili sauce

En enkel sød chilisovs

Tid

10 min.

Klimapåvirkning

0 KG CO2 PR. PRS4% af daglig mad-relateret maxudledning

En enkel sød chilisovs

Holder sig på køl i mindst en uge.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
0.5 dl.Riseddike
0.5 dl.Vand
0.5 dl.Sukker
1 stk.Chili
1 stk.Hvidløgsfed
0.5 spsk.Ingefær
0.5 spsk.Soyasauce
2 tsk.Majsstivelse
Del ingrediensliste

Forbered urterne

Hak chilien og riv hvidløget og ingefæren på den fine side af et rivejern.

Rør saucen

Kom urterne i en kasserolle sammen med eddiken, vandet, sukkeret, vinen og soyaen. Få det op at koge, imens majsstivelsen blandes i en seperat skål med 1 spsk. vand.

Når chililagen begynder at koge, blandes majsstivelsen i under omrøring. Kog yderligere ca. 1 min. under omrøring. Kommes på køl, indtil servering.

Server f.eks chilisovsen til de her dybstegte vietnamesiske forårsruller.