Nam chim kai – sweet chili sauce
En enkel sød chilisovs

Mængde | Ingrediens |
---|---|
0.5 dl. | Riseddike |
0.5 dl. | Vand |
0.5 dl. | Sukker |
1 stk. | Chili |
1 stk. | Hvidløgsfed |
0.5 spsk. | Ingefær |
0.5 spsk. | Soyasauce |
2 tsk. | Majsstivelse |
Forbered urterne
Hak chilien og riv hvidløget og ingefæren på den fine side af et rivejern.
Rør saucen
Kom urterne i en kasserolle sammen med eddiken, vandet, sukkeret, vinen og soyaen. Få det op at koge, imens majsstivelsen blandes i en seperat skål med 1 spsk. vand.
Når chililagen begynder at koge, blandes majsstivelsen i under omrøring. Kog yderligere ca. 1 min. under omrøring. Kommes på køl, indtil servering.
Server f.eks chilisovsen til de her dybstegte vietnamesiske forårsruller.

Saucer og dyppelse der tømmer dit brødlager.

Ufiltreret ramsløgsolie

Pulp-pesto
© Planetarisk kogebog 2025