Nemme chili-bønner
Perfekt hvis du skal lave mad til mange
Perfekt hvis du skal lave mad til mange
Mængde | Ingrediens |
---|---|
480 gr. | Hvide bønner *Udblødte og kogte. Kogevandet fra bønner skal også bruges. Man bruge alle slags bønner. |
4 spsk. | Tomatpure |
2 stk. | Løg |
2 stk. | Røde peberfrugter |
0.5 spsk. | Chilipulver |
1 stk. | Citron |
4 spsk. | Olivenolie |
Bag løg og peberfrugt
Sæt ovnen på 225°C varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Flæk løg og peberfrugt, spred ud på bagepladen og bag i ca. 20-25 minutter, indtil de har fået en god branket overflade.
Pil det yderste brankede lag grøntsagerne efterfølgende.
Lav sovsen
Når grøntsagerne er ved at være bagt færdigt, varmes en stor gryde op ved middel varme.
Steg chilien i olien så det simrer let i 1 minuts tid. Tilsæt tomatpuréen og steg yderligere 1 minut.
Kom de bagte løg og peberfrugt i gryden og lad det simre under omrøring i et par minutter.
Blend det hele med en stavblender og hæld evt. bønnevand i, så blenderen kan få fat. Sovsen skal være omtrent lige så tykt som ketchup.
Tilsæt bønnerne
Kom bønnerne i sovsen og smag til med salt, peber og citronsaft. Server med en klat fed creme fraiche og godt brød.4
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.