Nemme chili-bønner

Perfekt hvis du skal lave mad til mange

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS30% af daglig mad-relateret maxudledning

Perfekt hvis du skal lave mad til mange

De her chili-bønner er perfekte at lave til støre selskaber. Sovsen og bønnerne kan nemt laves på forhånd og skal bare blandes og varmes på dagen. Server rigelige mængder creme fraiche, brød og salat til.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
480 gr.Hvide bønner
*Udblødte og kogte. Kogevandet fra bønner skal også bruges. Man bruge alle slags bønner.
4 spsk.Tomatpure
2 stk.Løg
2 stk.Røde peberfrugter
0.5 spsk.Chilipulver
1 stk.Citron
4 spsk.Olivenolie
Del ingrediensliste

Bag løg og peberfrugt

Sæt ovnen på 225°C varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Flæk løg og peberfrugt, spred ud på bagepladen og bag i ca. 20-25 minutter, indtil de har fået en god branket overflade.

Pil det yderste brankede lag grøntsagerne efterfølgende.

 

Lav sovsen

Når grøntsagerne er ved at være bagt færdigt, varmes en stor gryde op ved middel varme.

Steg chilien i olien så det simrer let i 1 minuts tid. Tilsæt tomatpuréen og steg yderligere 1 minut.

Kom de bagte løg og peberfrugt i gryden og lad det simre under omrøring i et par minutter.

Blend det hele med en stavblender og hæld evt. bønnevand i, så blenderen kan få fat. Sovsen skal være omtrent lige så tykt som ketchup.

Tilsæt bønnerne

Kom bønnerne i sovsen og smag til med salt, peber og citronsaft. Server med en klat fed creme fraiche og godt brød.4