Østers med dildolie og æble

Serveret i sin rede af perlemor

Tid

0 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS6% af daglig mad-relateret maxudledning

Serveret i sin rede af perlemor

Denne opskrift er lavet af Jamie Lee fra Fiskebaren i København til vores kogebog Vild Fisk. Du kan lave den med hvilken som helst østers du kan få fat i. F.eks stillehavsøsters eller flade østers. Du kan også selv plukke dem i vinterhalvåret. Læs evt. vores reportage om at plukke østers ved vadehavet i Politiken: https://politiken.dk/del/mcDk-VABhJuQ

Kategorier:

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
0.5 dl.Dildolie
*Link til opskrift i fremgangsmåden. Alternativt kan man bruge en god olivenolie.
0.5 stk.Æble
0.5 stk.Agurk
3 spsk.Hvidvinseddike
8 stk.Østers
Del ingrediensliste

Start med at lave dildolien

Lav eddikedressingen

Skær æblet og agurken i små tern. Bland med eddiken, og krydr med lidt salt.

Åbn østersene

Læg østersen på et viskestykke med den flade side opad, så man har godt fat om den. Før østerskniven ind i den spidse ende af østersen, hvor de to sider mødes. Vrid lidt med kniven, imens den føres længere ind mod kødet, indtil skallerne slipper hinanden. Før kniven op langs den flade skal, indtil musklen skæres over, og man kan tage skallen af. Frigør samme muskel fra den anden skal ved at skære den over, imens kniven flugter med skallen. Fjern evt. skaldele i overfladen langs cirkelkanten. Lad østersene stå koldt indtil servering. Gerne på is.

Servering

Server østersene, og anret æble-agurk-eddike og dildolien henover.