Osso Buco

Det er marven inde i midten af knoglen, der er den helt særlige delikatesse i denne ret

► Afspil Video

Tid

3.5 t.

Klimapåvirkning

7.6 KG CO2 PR. PRS539% af daglig mad-relateret maxudledning

Det er marven inde i midten af knoglen, der er den helt særlige delikatesse i denne ret

Kategorier:

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 kg.Kalveskanke
*Kan udskiftes med skanke fra vildtkød
10 stk.Timiankviste
20 stk.Perleløg
2 stk.Løg
6 stk.Baconskiver
150 gr.Tomatpure
1 flaskeRødvin
Del ingrediensliste

Trin 1

Lav et par rids langs siderne på kalveskanken for at undgå, at den folder op ved stegning.

Trin 2

Skær bacon og løg i tern.

Det er marven inde i midten af knoglen, der er den helt særlige delikatesse i denne ret

Trin 3

Brun skankene godt af på begge sider på en pande ved høj varme og overfør bøfferne til en gryde.

Bøfferne skal ikke gennemsteges, men blot steges, indtil de har en flot brun stegeflade.

Trin 4

Sæt panden på middellavt blus. Steg bacon og løg og overfør til gryden.

Trin 5

Steg tomatpureen af på panden og overfør ligeledes til gryden, når det har brunet lidt af.

Trin 6

Hæld rødvin i panden i etaper for at få det brunede karamel til at slippe panden og overfør det til gryden.

Trin 7

Kom timian og pillede perleløg i gryden. Få retten op og simre med låg på i ca. 3 timers tid. Tiden det tager, før kødet er mørt  kan variere. Kødet skal falde fra knoglen uhindret.

Trin 8

Smag retten til med salt og server enten bare for sig selv med lidt brød til eller evt. en kartoffelmos.

Smagen udvikler sig meget, når man stiller retten på køl. Så retten har kun godt af at blive spist de efterfølgende dage.