Lav et par rids langs siderne på kalveskanken for at undgå, at den folder op ved stegning.
Osso Buco
Det er marven inde i midten af knoglen, der er den helt særlige delikatesse i denne ret
► Afspil Video
Det er marven inde i midten af knoglen, der er den helt særlige delikatesse i denne ret
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
2 kg. | Kalveskanke *Kan udskiftes med skanke fra vildtkød |
10 stk. | Timiankviste |
20 stk. | Perleløg |
2 stk. | Løg |
6 stk. | Baconskiver |
150 gr. | Tomatpure |
1 flaske | Rødvin |
Trin 1
Trin 2
Skær bacon og løg i tern.

Trin 3
Brun skankene godt af på begge sider på en pande ved høj varme og overfør bøfferne til en gryde.
Trin 4
Sæt panden på middellavt blus. Steg bacon og løg og overfør til gryden.
Trin 5
Steg tomatpureen af på panden og overfør ligeledes til gryden, når det har brunet lidt af.
Trin 6
Hæld rødvin i panden i etaper for at få det brunede karamel til at slippe panden og overfør det til gryden.
Trin 7
Kom timian og pillede perleløg i gryden. Få retten op og simre med låg på i ca. 3 timers tid. Tiden det tager, før kødet er mørt kan variere. Kødet skal falde fra knoglen uhindret.
Trin 8
Smag retten til med salt og server enten bare for sig selv med lidt brød til eller evt. en kartoffelmos.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.

Friterede squashblomster, farseret med kantareller og ricotta
