
Spar på smøret og du vil fortryde det
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 kg. | Bagekartofler |
2 stk. | Porrer |
10 stk. | Gulerødder |
5 stk. | Rødløg |
1 bdt. | Persille |
1 dl. | Piskefløde |
0.5 dl. | Sødmælk |
50 gr. | Smør |
1 spsk. | Olivenolie |
Trin 1
Sæt en stor gryde med vand over at koge. Der skal ikke salt i.
Trin 2
Skræl bagekartoffel, gulerod og evt. andre rodfrugter. Pil det yderste lag fra løg og porre.
Skær alle grøntsagerne ud i store tern.
Trin 3
Kom grøntsagerne i det kogende vand i 20 minutters tid, indtil det er helt mørt og mases ud med en ske.
Trin 4
Dræn grøntsagerne for vand. Kom fløde, mælk, smør og olivenolie i lidt ad gangen og rør godt rundt i massen med et piskeris, så det får den ønskede cremethed. Smag til med rigeligt salt.
Trin 5
Hak Persillen groft og kom den i.
Trin 6
Rør mosen sammen og server med en varm ret.
Retter der tilsammen kan udgøre en hyggelig menu eller kan serveres enkeltvis som tilbehør til andre retter.

Pulp-pesto

Sichuan knust agurkebrud
© Planetarisk kogebog 2022