Paneret torsk i sur-sød sovs
En lynhurtig og klimavenlig hverdagsret, fuld af intens smag.
► Afspil VideoEn lynhurtig og klimavenlig hverdagsret, fuld af intens smag.
Mængde | Ingrediens |
---|---|
400 gr. | Torskefilet *Eller anden hvid fisk. Kan også erstattes med portobellosvampe. |
2 stk. | Limeblade *Kan udelades |
4 stk. | Basilikumstilke *Kan erstattes med dild eller koriander |
4 spsk. | Hvedemel |
6 spsk. | Fiskesauce |
8 stk. | Forårsløg |
1 stk. | Citron |
2 stk. | Chilier |
4 spsk. | Saltede Peanuts |
3 dl. | Brune ris *Eller alm. jasminris |
2 spsk. | Olie |
Trin 1
Kog risen som angivet på pakken.
Trin 2
Skær forårsløget i grove stykker, hak chilien og limebladene og pluk bladene fra basilikummen.
Hak nødderne groft og gem til senere.
Trin 3
Skær fisken i 2 x 2 cm stykker og kom den i en skål. Vend fisken med halvdelen af fiskesaucen, limebladene og hvedemelet.
Trin 4
Rør det sidste fiskesauce med citronsaft og tilsæt 1 tsk. sukker pr. person, tilsæt chilien og peanuts.
Trin 5
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, tilsættes olien og fisken steges på den ene side i ca. 1 min. til den er gylden. Tilsæt forårsløget og steg yderligere i 2 min. indtil forårsløget er blevet mørt. Sluk for varmen og tilsæt sovsen og basilikummen og vend hurtigt rundt.
Trin 6
Fordel risen i skåle og servér fisken henover med en god skefuld sovs.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.