Risotto med krydderurter
Når først man får den ind under huden, laver man den mindst en gang om ugen
► Afspil VideoNår først man får den ind under huden, laver man den mindst en gang om ugen
Mængde | Ingrediens |
---|---|
4 stk. | Baconskiver |
0.5 stk. | Løg |
0.5 stk. | Gulerod |
0.5 stk. | Bladselleristængel |
115 gr. | Risottoris |
5 dl. | Grøntsagsbouillon |
0.5 gr. | Løgkarse *Alternativt tallerkensmækker, purløg eller persille |
5 stk. | Brøndkarsekviste |
0.5 stk. | Citron |
50 gr. | Smør |
30 gr. | Parmesanost |
0.5 dl. | Hvidvin |
Trin 1
Sæt vand over til bouillon og rør bouillonen ud i vandet, når det har kogt.
Trin 2
Bacon, selleri, løg og gulerødder skæres i tern.
Trin 3
Kom bacon i kold gryde med olie og varm op til middel varme.
Trin 4
Når baconen er brunet tilsættes grøntsagerne, som steges under lav varme i et par minutter til de er gyldne. Grøntsagerne må ikke tage farve.
Trin 5
Tilsæt risen og steg til risene begynder at blive gennemsigtige. Ca. 2 min.
Trin 6
Tilsæt hvidvin og gode mængder af grøntsagsbouillonen lidt efter lidt. Væsken skal dække al risen, imens den simrer let.
Trin 7
Der slukkes for blusset, når risen er kogt næsten helt færdig (“Al dente”, hvor riskornene stadig har lidt bid). Det er vigtigt at stivelsen i risen er aktiveret, og har gjort væsken tydeligt tykkere. Når der slukkes for blusset, må der ikke være for lidt væske til stede. Der skal ikke bruges for meget kraft på at røre rundt i risottoen.
Tilsæt smør og parmesan og lad risottoen stå under låg i 10 min. tid.
Trin 8
Tilsæt hakkede urter, salt, peber og citron.
Trin 9
Anret med hele urteblade, parmesan og olivenolie.
Her finder du lækre og enkle vegetarretter hvor ingen vil spørge efter kødet.