Rødbede tonnato
tonnato-sauce er for lækkert til kalv alene
tonnato-sauce er for lækkert til kalv alene
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1000 gr. | Rødbeder *Kan erstattes med andre grøntsager efter ønske |
200 gr. | Torskerogn *Alternativt konserveret makrel eller tun |
2 stk. | Æggeblommer |
1 stk. | Citron |
3 dl. | Vegetabilsk olie |
4 spsk. | Kapers |
Kog rødbederne
Kom rødbederne i en gryde, og dæk med saltet vand. Kog rødbederne i ca. 30-45 minutter, indtil de er blevet møre, og skrællen sidder løst på bederne.
Hæld det kogende vand fra, og dæk med koldt vand, så de kan køle lidt af.
“Smut” skrællen af bederne, og skær dem i tynde skiver.
Lav tonnatosaucen
Kom torskerognen i en blender sammen med citronsaften og æggeblommerne, og blend det til en homogen masse.
Skru ned for hastigheden på blenderen, og tilsæt langsomt olien i flere omgange. Når olien er blandet godt sammen med resten, tilsættes mere – ligesom med en mayonnaise, den skal bare ikke være lige så tyk.
Smages til med salt og peber og evt. mere citronsaft.
Servering
Anret bederne på et fad, og hæld saucen henover. Top med kapersbær.
Retter der tilsammen kan udgøre en hyggelig menu eller kan serveres enkeltvis som tilbehør til andre retter.