Rødbede tonnato

tonnato-sauce er for lækkert til kalv alene

Tid

60 min.

Klimapåvirkning

0.5 KG CO2 PR. PRS39% af daglig mad-relateret maxudledning

tonnato-sauce er for lækkert til kalv alene

Vitello tonnato er en klassisk piemontesisk ret, hvor skiver af rosastegt kalvesteg serveres med en mayonnaise-agtig sauce tilsmagt med tun. Tun-mayonnaisen er egentlig det mest interessante ved retten og er vildt lækker til tynde skiver af kogt rødbede. Prøv den også med andre rodfrugter eller grillede peberfrugter, spidskål eller ovnstegte kartofler.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1000 gr.Rødbeder
*Kan erstattes med andre grøntsager efter ønske
200 gr.Torskerogn
*Alternativt konserveret makrel eller tun
2 stk.Æggeblommer
1 stk.Citron
3 dl.Vegetabilsk olie
4 spsk.Kapers
Del ingrediensliste

Kog rødbederne

Kom rødbederne i en gryde, og dæk med saltet vand. Kog rødbederne i ca. 30-45 minutter, indtil de er blevet møre, og skrællen sidder løst på bederne.

Hæld det kogende vand fra, og dæk med koldt vand, så de kan køle lidt af.

“Smut” skrællen af bederne, og skær dem i tynde skiver.

Prøv også at lave retten med skiver af ovnbagt selleri, grillede peberfrugter eller hårdt stegt spidskål.

Lav tonnatosaucen

Kom torskerognen i en blender sammen med citronsaften og æggeblommerne, og blend det til en homogen masse.

Skru ned for hastigheden på blenderen, og tilsæt langsomt olien i flere omgange. Når olien er blandet godt sammen med resten, tilsættes mere – ligesom med en mayonnaise, den skal bare ikke være lige så tyk.

Smages til med salt og peber og evt. mere citronsaft.

Vi bruger torskerogn her fordi det ofte er et mere skånsomt produkt end tun, men du kan sagtens bruge en god stangfanget tun eller makrel i stedet.

Servering

Anret bederne på et fad, og hæld saucen henover. Top med kapersbær.