Forbered varme grillkul.
Røget torsk med grillet grønkål og brunet smørsovs
Vi er stadig oppe og køre over, hvor nemt det er at ryge i en helt almindelig grill
► Afspil VideoVi er stadig oppe og køre over, hvor nemt det er at ryge i en helt almindelig grill
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
400 gr. | Torskefilet |
100 gr. | Smør |
1 spsk. | Æbleeddike |
1 spsk. | Kapers |
2 stk. | Enebærgrene |
8 stk. | Grønkålsstilke |
2 spsk. | Olie |
Trin 1
Trin 2
Drys godt med salt på torskefileten og lad den trække så længe som muligt.
Trin 3
Sæt smøret over middel varme i en kasserolle og lad det brune stille og roligt ved jævnlig omrøring. Når smøret har fået en dyb brun farve, og den dufter af nødder tages den af varmen. Tilsæt 1/4 tsk. salt pr. person, eddike og kapers. Smag evt. til med lidt sukker, hvis den fremstår for syrlig.
Trin 4
Kom enebærgrenene, eller en anden form for nålegrene, direkte i kullene. Kom risten på grillen og læg torsken på med skindsiden nedad. Kom låg på og lad det ryge i 10-15 min.
Trin 5
Torsken er færdig, når kødet ikke giver modstand, når man trykker ned i det med en finger. Man kan tage fisken af lidt før, da varmen vil trække langsomt op i fisken, efter den er taget af. Det er en stor fordel at tage hele risten af for at holde torskefileten intakt.
Trin 6
Kom olie på grønkålen og grill det over hård varme. Enten på rist eller direkte over flammerne, hvis kullene ikke er så varme længere. Kålen må gerne få godt med farve på begge sider, hvorefter det drysses med salt.
Trin 7
Saml retten og server.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.