
Det tynde saltlag holder fisken super saftig
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
4 stk. | Hele makreller *Eller anden lille fisk. Som fx havbars. |
200 gr. | Salt |
60 gr. | Æggehvider *Ca. fra 1/2 æg pr. person |
2 stk. | Korianderkviste *Eller valgfri urt |
2 stk. | Dildkviste *Eller valgfri urt |
1 stk. | Chili |
0.5 spsk. | Korianderfrø |
Trin 1
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.
Skyl urterne (med stilk) og chilien og hak dem groft.
Trin 2
Sørg for, at fisken er renset for indvolde og dup den tør med lidt køkkenrulle.
Trin 3
Vend urterne, chilien og korianderfrøene i saltet.
Trin 4
Pisk æggehviderne til en cremet masse.
Trin 5
Pensl fisken med æggehviderne, vend den grundigt i urtesalten og læg den på en bradepande dækket med bagepapir.
Bag fisken i 10 min.
Trin 6
Fjern skindet fra fisken og tag forsigtigt fileterne fra benet.
Trin 7
Servér fisken med ris eller nudler og evt. denne sauce.
Her finder du retter fra alle de mangfoldige køkkener på det asiatiske kontinent. Ingredienslisterne vil typisk være fyldt med ris, ingefær, sesam, chili, soya og tofu og du kan godt regne med at skulle dampe og fritere en hel del.

Gan Bian Si Ji Dou – Dry fried grønne bønner
