Saltbagt makrel i thaiurter

Det tynde saltlag holder fisken super saftig

► Afspil Video

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS11% af daglig mad-relateret maxudledning

Det tynde saltlag holder fisken super saftig

Mange køkkener har en udgave af saltbagt fisk. I thailand bruger de et tyndt saltlag og tilføjer karakteristiske urter som koriander og chili. Vi bruger makreller fordi de lækre og nemme at få fra bæredygtigt fiskeri i sommerhalvåret. Men du kan bruge hvilken som helst mindre fisk til denne ret.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
4 stk.Hele makreller
*Eller anden lille fisk. Som fx havbars.
200 gr.Salt
60 gr.Æggehvider
*Ca. fra 1/2 æg pr. person
2 stk.Korianderkviste
*Eller valgfri urt
2 stk.Dildkviste
*Eller valgfri urt
1 stk.Chili
0.5 spsk.Korianderfrø
Del ingrediensliste

Trin 1

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Skyl urterne (med stilk) og chilien og hak dem groft.

Trin 2

Sørg for, at fisken er renset for indvolde og dup den tør med lidt køkkenrulle.

Trin 3

Vend urterne, chilien og korianderfrøene i saltet.

Trin 4

Pisk æggehviderne til en cremet masse.

I videoen har vi faktisk pisket massen for meget. Massen skal være skummende, men ikke grynet.

Trin 5

Pensl fisken med æggehviderne, vend den grundigt i urtesalten og læg den på en bradepande dækket med bagepapir.

Bag fisken i 10 min.

Trin 6

Fjern skindet fra fisken og tag forsigtigt fileterne fra benet.

Trin 7

Servér fisken med ris eller nudler og evt. denne sauce.