Sichuan hot wings

Sæt strøm til din mund

Tid

60 min.

Klimapåvirkning

1.2 KG CO2 PR. PRS85% af daglig mad-relateret maxudledning

Sæt strøm til din mund

Chilirub'en på de her vinger er forførende funky og en lille smule ubehagelig på samme tid.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
500 gr.Kyllingevinger
1 dl.Majsstivelse
*fx maizena
1 l.Vegetabilsk olie
1 spsk.Sichuan peber
1 tsk.Fennikelfrø, hele
5 stk.Nelliker, hele
2 tsk.Kardemomme
5 stk.Hele tørrede chilier
2 spsk.Sukker
0.5 spsk.Eddikepulver
1 spsk.Salt
Del ingrediensliste

Krydr vingerne

Krydr vingerne godt med salt og lad dem stå at temperere ca. 1 time.

Lav chilirub'en

Kom szechuan peberkorn, fennikel frø, nellike, stjerneanis, kardemomme og chili i en tør pande og rist det hele ved middel varme i ca. 5 min. under konstant omrøring.

Mort eller blend krydderierne til fin pulver og bland sammen med sukkeret, eddikepulveret og saltet.

Steg kyllingen

Hæld olien i en gryde og varm op ved middelhøj varme.
Vend kyllingevingerne i majsmelen. Dyp lidt af en kyllingevinger i olien. Hvis olien bobler omkring kyllingen er den varm nok. Steg kyllingen i flere omgang i ca. 5 min., indtil den er blevet gylden i overfladen. Overføres til en tallerken med fedtsugende papir.
Når al kyllingen er stegt vendes det rundt med rub’en og serveres med det samme.