Sichuan hot wings
Sæt strøm til din mund

Sæt strøm til din mund
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
500 gr. | Kyllingevinger |
1 dl. | Majsstivelse *fx maizena |
1 l. | Vegetabilsk olie |
1 spsk. | Sichuan peber |
1 tsk. | Fennikelfrø, hele |
5 stk. | Nelliker, hele |
2 tsk. | Kardemomme |
5 stk. | Hele tørrede chilier |
2 spsk. | Sukker |
0.5 spsk. | Eddikepulver |
1 spsk. | Salt |
Krydr vingerne
Krydr vingerne godt med salt og lad dem stå at temperere ca. 1 time.
Lav chilirub'en
Kom szechuan peberkorn, fennikel frø, nellike, stjerneanis, kardemomme og chili i en tør pande og rist det hele ved middel varme i ca. 5 min. under konstant omrøring.
Mort eller blend krydderierne til fin pulver og bland sammen med sukkeret, eddikepulveret og saltet.
Steg kyllingen
Hæld olien i en gryde og varm op ved middelhøj varme.
Vend kyllingevingerne i majsmelen. Dyp lidt af en kyllingevinger i olien. Hvis olien bobler omkring kyllingen er den varm nok. Steg kyllingen i flere omgang i ca. 5 min., indtil den er blevet gylden i overfladen. Overføres til en tallerken med fedtsugende papir.
Når al kyllingen er stegt vendes det rundt med rub’en og serveres med det samme.

Her finder du retter fra alle de mangfoldige køkkener på det asiatiske kontinent. Ingredienslisterne vil typisk være fyldt med ris, ingefær, sesam, chili, soya og tofu og du kan godt regne med at skulle dampe og fritere en hel del.

Gan Bian Si Ji Dou – Dry fried grønne bønner
