Svampe “carbonara” med kål og gremolata
At lave carbonara er en øvelse i at følge sin intuition
At lave carbonara er en øvelse i at følge sin intuition
Mængde | Ingrediens |
---|---|
120 gr. | Pasta |
2 stk. | Æg |
25 gr. | Parmesanost |
400 gr. | Østershatte *eller blandede svampe |
8 stk. | Broccolini *ca 400 g |
2 stk. | Hvidløgsfed |
1 stk. | Citron |
1 bdt. | Persille |
1 dl. | Olivenolie |
Lav gremolataen
Riv hvidløget ned i en skål sammen med skallen fra citronen. Hak persillen fint, og tilsæt den til skålen. Rør det godt sammen med lidt olie og salt.
Rens svampene
Rens svampene for jord med papir eller en børste – undgå helst at skylle dem. Halver portobellosvampe og champignoner, og lad shiitake og østershatte være hele.
Steg grøntsagerne
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er varm, steges svampene og kålen hver for sig i flere omgange i lidt olie, indtil de får godt med farve på to sider. Tag dem af varmen, krydr med salt og peber, og gem til senere på hver sin tallerken.
Kog pastaen og gør æg og ost klar
Kog pastaen som anvist på pakken, mens resten forberedes.
Slå æggene ud i en skål, og pisk dem grundigt sammen til en homogen masse. Riv osten, og kom det i en skål.
Lav pastasovsen
Hæld kogevand fra pastaen, når den er al dente, men lad en smule blive tilbage, så der stadig er nok, til at det lige dækker bunden af gryden. Lad posten og resten af kogevandet blive i gryden.
Sluk for blusset, og hæld æggemassen i sammen med de stegte svampe og revet ost. Rør rundt, indtil der dannes en cremet hinde om pastaen. Hvis væsken ikke bliver tykkere, tændes blusset ved helt lav varme ved fortsat omrøring, indtil æggene tykner. Får det for meget varme, begynder æggene at blive grynede.
Anretning
Smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber, og fordel pastaen i dybe tallerkener. Anret de stegte broccolini ovenpå, og top med gremolata.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.