Tagliatelle med spinat

Til travle men velsmagende aftener

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS26% af daglig mad-relateret maxudledning

Til travle men velsmagende aftener

Det er vigtigt at der er rigeligt sovs i panden og at den er forholdsvist våd. Sovsen samler sig nemlig hurtigt omkring pastaen når retten køler lidt ned og hvis der ikke er nok sovs kan den komme til at virke tør.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
400 gr.Tagliolini
*el. lign
12 stk.Ansjosfileter
4 stk.Hvidløgsfed
200 gr.Spinat
*Den fuldvoksne af slagsen hvis du kan få det
1 dl.Hvidvin
100 gr.Smør
*Koldt
Del ingrediensliste

Sæt pastavandet over

Sæt en gryde med saltet vand over at koge til pastaen.

Når vandet koger, kog pastaen som angivet på emballagen. Kogevandet må ikke kasseres. Lav resten af retten imens.

Steg hvidløget

Varm en flad, stor bred gryde op ved middel varme. Knus hvidløgene let med skrællen på, og kom dem i gryden sammen med et godt skvæt olie. Lad det simre stille og roligt.

Tilsæt ansjoserne

Hak ansjoserne groft, og kom dem til gryden med hvidløg.

Tilsæt hvidvin og spinat

Kom hvidvinen og spinaten i gryden ved høj varme, så spinaten falder sammen, og alkoholen fra hvidvinen fordamper.

Skær smørret i tern.

Lav sovsen

Kom pastaen i spinaten, og rør det godt rundt i et par minutter ved middel varme, imens smørret tilsættes lidt efter lidt. Hæld lidt af kogevandet fra pastaen i, hvis pastaen begynder at blive tør.

Smag retten til med salt og peber og servér straks.