Thaifritet fladfisk med sticky tamarindesauce

Der er noget fedt over at servere hele fisken, fra hovede til hale, i stedet for at filletere den til ukendelighed.

► Afspil Video

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS23% af daglig mad-relateret maxudledning

Der er noget fedt over at servere hele fisken, fra hovede til hale, i stedet for at filletere den til ukendelighed.

I Thailand ville man typisk få en ret som denne med dorade eller tilapia. Men vi har tilpasset den til hvad der er tilgængeligt fra bæredygtigt fiskeri her i danmark. Og rødspætte er den perfekte substitut.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Skalotteløg
0.5 bdt.Koriander
4 stk.Små røde thaichilier
4 stk.Hvidløgsfed
2 spsk.Saltede Peanuts
1 spsk.Vegetabilsk olie
4 spsk.Tamarinde
4 spsk.Fiskesauce
4 spsk.Sukker
2 stk.Hele rødspætter
*Eller anden fladfisk
10 dl.Fritureolie
*Raps, solsikke eller anden smagsneutral olie
1 dl.Hvedemel
*Man kan også bruge tempuramel
Del ingrediensliste

Trin 1

Pil hvidløget og løget. Skyl chilien og korianderstilke- og blade og afdryp for vand.

Hak det hele fint. Gem evt. lidt urter til anretning sammen med hakkede ristede nødder.

Trin 2

Varm en pande op ved middel varme. Hæld den vegetabilske olie i panden og tilsæt de hakkede urter. Steg dem under omrøring, indtil løgene bliver gyldne. Ca. 3 min.

Trin 3

Hæld tamarinde, sukker og fiskesauce i panden og lad det komme op at simre i ca. 30 sek.

Sluk for varmen og gem til senere.

Trin 4

Hæld fritureolien i en stor gryde eller wok, der passer med størrelsen på fisken. Varm wokken/gryden op ved middelhøj varme. Olien skal blive ca. 180-200 grader varm. Den skal komme op at ryge lige, før fisken kommes i.

Trin 5

Dup fisken tør med lidt papir og skær 3 dybe rids på tværs af fisken på begge sider.

Trin 6

Vend fisken i melet og prik det overskydende mel af.

Trin 7

Kom fisken i olien (det er meningen, at det sprutter) og lad stege ca. 3 min., indtil fisken har fået godt med farve. Vend fisken og steg yderligere 1 min.

Trin 8

Overfør fisken til et fad og hæld sovsen og toppingen henover.