Thaifritet fladfisk med sticky tamarindesauce
Der er noget fedt over at servere hele fisken, fra hovede til hale, i stedet for at filletere den til ukendelighed.
► Afspil Video
Der er noget fedt over at servere hele fisken, fra hovede til hale, i stedet for at filletere den til ukendelighed.
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Skalotteløg |
0.5 bdt. | Koriander |
4 stk. | Små røde thaichilier |
4 stk. | Hvidløgsfed |
2 spsk. | Saltede Peanuts |
1 spsk. | Vegetabilsk olie |
4 spsk. | Tamarinde |
4 spsk. | Fiskesauce |
4 spsk. | Sukker |
2 stk. | Hele rødspætter *Eller anden fladfisk |
10 dl. | Fritureolie *Raps, solsikke eller anden smagsneutral olie |
1 dl. | Hvedemel *Man kan også bruge tempuramel |
Trin 1
Pil hvidløget og løget. Skyl chilien og korianderstilke- og blade og afdryp for vand.
Hak det hele fint. Gem evt. lidt urter til anretning sammen med hakkede ristede nødder.
Trin 2
Varm en pande op ved middel varme. Hæld den vegetabilske olie i panden og tilsæt de hakkede urter. Steg dem under omrøring, indtil løgene bliver gyldne. Ca. 3 min.
Trin 3
Hæld tamarinde, sukker og fiskesauce i panden og lad det komme op at simre i ca. 30 sek.
Sluk for varmen og gem til senere.
Trin 4
Hæld fritureolien i en stor gryde eller wok, der passer med størrelsen på fisken. Varm wokken/gryden op ved middelhøj varme. Olien skal blive ca. 180-200 grader varm. Den skal komme op at ryge lige, før fisken kommes i.
Trin 5
Dup fisken tør med lidt papir og skær 3 dybe rids på tværs af fisken på begge sider.
Trin 6
Vend fisken i melet og prik det overskydende mel af.
Trin 7
Kom fisken i olien (det er meningen, at det sprutter) og lad stege ca. 3 min., indtil fisken har fået godt med farve. Vend fisken og steg yderligere 1 min.
Trin 8
Overfør fisken til et fad og hæld sovsen og toppingen henover.
Her finder du retter fra alle de mangfoldige køkkener på det asiatiske kontinent. Ingredienslisterne vil typisk være fyldt med ris, ingefær, sesam, chili, soya og tofu og du kan godt regne med at skulle dampe og fritere en hel del.

Gan Bian Si Ji Dou – Dry fried grønne bønner
