Tomattærte med gedeost og hvidløg
Denne sprøde tomat-mosaik er lige så hurtig at lave som den er smuk
Denne sprøde tomat-mosaik er lige så hurtig at lave som den er smuk
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | fillodej |
800 gr. | Tomater *Gerne forskellige |
1 stk. | Hvidløgsfed |
200 gr. | Gedeost *en rulle |
1 stk. | Æg |
5 stk. | Basilikumstilke |
1 bdt. | Persille |
Forvarm ovnen
Forvarm ovnen til 200 grader (ikke varmluft).
Skær tomaterne
Skær tomaterne i cirka 2 cm tykke skiver og kom dem i en skål sammen med revet hvidløg og godt med salt.
Rul filodejen ud
Dæk en bageplade med bagepapir. Læg filodejen på bagepladen, og fordel skiver af gedeost på dejen, så 1 centimeter af kanten stadig er fri.
Pensl kanten med ægget
Slå ægget ud, pisk det helt homogent med en gaffel, og pensl det på kanten af dejen.
Saml tærten
Dræn tomaterne for væde, spred dem ud på gedeosten, og drys med basilikumbladene.
Bag tærten
Bag tærten i ca. 40 min. – 1 time, indtil dejen er sprød, og tomaterne har fået lidt farve.
Servering
Placer tærten på en rist, hak persillen groft, drys den over tærten, og dryp med lidt olivenolie.
Her finder du lækre og enkle vegetarretter hvor ingen vil spørge efter kødet.