Tomattærte med gedeost og hvidløg

Denne sprøde tomat-mosaik er lige så hurtig at lave som den er smuk

Tid

60 min.

Klimapåvirkning

0.8 KG CO2 PR. PRS56% af daglig mad-relateret maxudledning

Denne sprøde tomat-mosaik er lige så hurtig at lave som den er smuk

Lad dig ikke snyde af tilberedningstiden. Det tager kun 10 minutter at samle tærten. resten er ovntid.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.fillodej
800 gr.Tomater
*Gerne forskellige
1 stk.Hvidløgsfed
200 gr.Gedeost
*en rulle
1 stk.Æg
5 stk.Basilikumstilke
1 bdt.Persille
Del ingrediensliste

Forvarm ovnen

Forvarm ovnen til 200 grader (ikke varmluft).

Skær tomaterne

Skær tomaterne i cirka 2 cm tykke skiver og kom dem i en skål sammen med revet hvidløg og godt med salt.

Salten får tomaterne til at afgive noget væde.

Rul filodejen ud

Dæk en bageplade med bagepapir. Læg filodejen på bagepladen, og fordel skiver af gedeost på dejen, så 1 centimeter af kanten stadig er fri.

Pensl kanten med ægget

Slå ægget ud, pisk det helt homogent med en gaffel, og pensl det på kanten af dejen.

Saml tærten

Dræn tomaterne for væde, spred dem ud på gedeosten, og drys med basilikumbladene.

Bag tærten

Bag tærten i ca. 40 min. – 1 time, indtil dejen er sprød, og tomaterne har fået lidt farve.

Servering

Placer tærten på en rist, hak persillen groft, drys den over tærten, og dryp med lidt olivenolie.