
Vildt fun at lave :)
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
2 kg. | Vildt kogeben |
2 stk. | Gulerødder |
2 stk. | Løg |
1 stk. | Hvidløg |
5 stk. | Laurbærblade |
2 spsk. | Olivenolie |
Trin 1
Forvarm ovnen ved 200 grader.
Læg kogebenene på en bradepande dækket med bagepapir. Bag dem i ca 45 min., indtil benene er blevet kraftigt brunede. Vend benene undervejs, så de bliver brunet over det hele.
Trin 2
Pil løget og skræl guleroden. Flæk løget og hvidløget og skær guleroden i mindre stykker.
Trin 3
Varm en stor gryde op ved høj varme. Steg grøntsagerne i olien, indtil de får godt med farve.
Kom de brunede kogeben i gryden og dæk med vand.
Trin 4
Få det op at koge, og fjern det skum der ligger sig på overfladen med en ske.
Trin 5
Skru helt ned for varmen og lad det simre i min. 6 timer med låg på.
Trin 6
Sigt væsken i en ny gryde og lad det reducere uden låg ved høj varme til ca. halvdelen af benenes vægt.
Trin 7
Køl væsken ned uden låg, indtil fedtet har sat sig.
Trin 8
Skrab fedtet fra med en ske.
Fonden er nu klar til at blive brugt til denne sauce, en gryderet eller at blive frosset ned.
Som beskrevet øverst i opskriften er denne opskrift udviklet sammen med Klosterheden Vildt. Du kan få 10% rabat på deres introkasse ved at bruge koden “Barnemad” og så støtter du samtidig os.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.

Friterede squashblomster, farseret med kantareller og ricotta
