Mængde | Ingrediens |
---|---|
3 stk. | Æg |
240 gr. | Hvedemel |
1 stk. | Vaniljestang |
400 gr. | Kærnemælk |
8 gr. | Salt |
1 spsk. | Sukker |
50 gr. | Smør |
4 spsk. | Flormelis |
4 spsk. | Marmelade |
Trin 1
Del æg i blommer og hvider. Stil æggehvider på køl og gem til senere.
Kom blommerne i en skål sammen med kærnemælken, kødet fra vaniljen og hvedemelen.
Pisk til en homogen masse.
Trin 2
Hæld æggehviderne i en skål og pisk dem sammen med salten og sukkeret.
Pisk massen til den er stiv, med et piskeris eller en elpisker.
Den er stiv nok, når du kan vende skålen på hovedet, uden af massen falder ud.
Trin 3
Vend forsigtigt de to masser sammen. Undgå at slå for meget af luften ud af æggehviderne.
Trin 4
Massen kan med fordel hældes i en sprøjte- eller frysepose. Man kan også sagtens gøre det uden, og bruge en øse i stedet.
Trin 5
Fordel 10 gram smør i æbleskivepandens huller og fyld hvert enkelt hul til kanten med æbleskive masse.
Trin 6
Vend æbleskiven en halv omgang og fyld op igen med ny æbleskivemasse.
Fortsæt på denne måde indtil alle huller i æbleskiven er lukket.
På denne måde får du helt runde æbleskiver.
Trin 7
Forsæt med at stege til de får en flot fylden farve.
Trin 8
Læg æbleskiverne i et skål og drys med flormelis.
Trin 9
Server med marmelade efter eget valg og flormelis.
Til fødselsdage, juledage, lørdage, søndage og hverdage