Aspargessuppe

Grøntsagernes svar på hummerbisque

► Afspil Video

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS25% af daglig mad-relateret maxudledning

Grøntsagernes svar på hummerbisque

Denne suppe er så smagfuld og intens, at den gør sig bedre som forret end fuldt måltid.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
5 stk.Hvide asparges
*Eller dobbelt så mange, hvis de er små
3 stk.Grønne asparges
*Kan udelades
1 dl.Piskefløde
50 gr.Smør
0.5 stk.Citron
0.5 stk.Løg
0.25 stk.Bagekartoffel
0.25 dl.Ramsløgsolie
*(planetariskkogebog.dk/opskrift/ramsloegsolie) (alt. olivenolie)
Del ingrediensliste

Trin 1

Varm en gryde op ved lav varme. Pil løget og hak det fint. Sautér løget i olien i ca. 5 min. under omrøring, indtil løgene er gyldne.
Imens skrælles de hvide asparges og kartoflen. Skær dem i små stykker og tilsæt til løgene. Gem toppene af aspargesene til anretning. Sautér i yderligere 3 min. Hæld vand i til det dækker, og lad det simre ca. 10-15 min.

Kartoflerne er færdige, når de kan trykkes med en ske uden at give modstand. Ved at give grøntsagerne lav varme ved stegning, bevarer suppen sin hvide farve.

Trin 2

Tilsæt fløden og smørret og blend suppen med en stavblender til en homogen masse.

Smages til med salt og citronsaft.

Trin 3

Varm en pande op ved høj varme.

Halvér aspargestoppene og grill dem på panden uden fedtstof, indtil de branker lidt på en side. Vend dem i ramsløgsolie eller anden grøn olie (alt. olivenolie) og lidt salt.

 

Ved kun at grille på en side, bevarer aspargesene deres sprødhed.

Trin 4

Fordel suppen i dybe tallerkener og anret aspargesene henover.