BLT + A

Englændernes yndlingssandwich med et bordeauxfarvet twist

Tid

15 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS24% af daglig mad-relateret maxudledning

Englændernes yndlingssandwich med et bordeauxfarvet twist

Denne opskrift er en del af et temaet "vegetarish". Det er retter som er næsten vegetariske, men hvor en meget lille mængde af et animalsk produkt har en stor betydning for retten. Her er det baconen, der giver stor smag, selv i små mængder.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Aubergine
1 spsk.Hvedemel
8 stk.Baconskiver
8 stk.Skiver toastbrød
1 stk.Salathoved
2 stk.Tomater
8 spsk.Mayonaise
Del ingrediensliste

Salt auberginen

Skær auberginen i så tynde skiver som muligt, og krydr begge sider med salt.

Steg baconen

Læg baconen på en kold pande, og varm op ved middel varme. Når fedtet er smeltet fra baconen, skrues lidt op for varmen, og begge sider steges gyldent. Læg baconen på en tallerken med fedtsugende papir, og gem panden med stegefedtet.

Steg auberginen

Vend auberginerne i hvedemel, og steg dem i baconfedtet ved middel varme i ca. 2 min. på hver side, indtil de får lidt farve og bliver helt møre.

Brødet og grøntsagerne

Rist brødet gyldent på begge sider. Skær tomaten i tykke skiver, og riv salaten i mindre stykker.

Saml sandwichen

Smør brødskiverne med mayonnaise på begge sider, og byg din sandwich op med tomat, salat, aubergine og bacon imellem skiverne.