Horiatiki – græsk salat
Sensommeren gør sig til
Sensommeren gør sig til
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Rødløg |
400 gr. | Tomater |
1 stk. | Agurk |
1 stk. | Grøn peberfrugt |
2 stk. | Oreganokviste *Eller tørret oregano |
50 gr. | Sorte oliven *Helst uden sten |
0.5 dl. | Olivenolie |
1 stk. | Citron |
100 gr. | Feta |
Udvand løgene
Skær løgene i tynde skiver, overfør til en skål med vand, og lad dem trække, så det udvander den skarpe løgsmag.
Saml resten af salaten
Skær tomaterne og agurken i tykke skiver og peberfrugten i tynde skiver, og overfør til en stor skål.
Pluk bladene fra oreganoen ned i skålen sammen med olivenene.
Tilsæt løget, og rør det godt rundt med et godt skvæt olivenolie, citronsaft, salt og peber.
Overfør salaten til et fad, og anret tynde skiver af feta henover.
Retter der tilsammen kan udgøre en hyggelig menu eller kan serveres enkeltvis som tilbehør til andre retter.
Rødbede tonnato
Braiseret endive med honning og hasselnødder
© Planetarisk kogebog 2024