Radicchio rosso di treviso med gorgonzola og mascarpone

Smag på verdens smukkeste grøntsag

Tid

10 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS12% af daglig mad-relateret maxudledning

Smag på verdens smukkeste grøntsag

Radicchio Rosso di Treviso dyrkes i et meget lille område omkring Venedig i Norditalien. I netop det geografiske område findes mange naturlige kilder, som spiller en vigtig rolle i arbejdet med grøntsagen, efter den er høstet. Efter høsten af Radicchio Rosso di Treviso rengøres den grundigt, hvorefter de ydre blade fjernes. Hovederne placeres derefter i mørke rum, hvor rødderne bades i lokalt kildevand. Dette får på magisk vis planten ud af dens dvale og får den til at skyde på ny. Men på grund af, at hele processen foregår i totalt mørke, er de nye skud helt hvide. Herefter trimmes hovederne, så de får den karakteriske blæksprutteform. Det er en utrolig smuk grøntsag som kun fås fra november til april, men retten her kan også laves med andre bitre salater.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.rosso di treviso
*Eller anden bitter salat
0.5 stk.Citron
2 spsk.Gorgonzola dolce
*Eller anden blåskimmelost
4 spsk.Mascarpone
2 spsk.Vand
stk.
Del ingrediensliste

Bland ostecremen

Riv blåskimmelsosten hvis den er hård. Bland osten med mascarponecremen og vandet i en skål. Overfør evt. til en sprøjtepose.

Forebered salaten

Pil bladene af stokken på raddichoen vend dem i citronsaft, olivenolie, salt og peber.

Anretning

Sprøjt ostecremen langs indersiden af raddichiobladene eller smør cremen i bladene med en kniv. Anret på et fad eller en tallerken.