Asparges carpaccio med ramsløgsolie

Du vil med garanti tørre serveringsfadet helt rent for den overskydende dressing med skiver af godt brød.

Tid

10 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS24% af daglig mad-relateret maxudledning

Du vil med garanti tørre serveringsfadet helt rent for den overskydende dressing med skiver af godt brød.

Køb hvide asparges så friske som muligt, tykke og faste - helst stukket samme morgen.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 stk.Hvide asparges
2 dl.Mayonnaise
2 dl.Ramsløgsolie
*https://planetariskkogebog.dk/opskrift/ufiltreret-ramsloegsolie/
2 stk.Citroner
*Skallen fra
Del ingrediensliste

Lav ramsløgsolien

Hvis du ikke allerede har noget i køleskabet, laves en ny portion ufiltreret ramsløgsolie efter denne opskrift.

Skær aspargesene

Skræl aspargesene grundigt, skær den indtørrede del af bunden fra og skær dem i lange tynde lameller med en kartoffelskræller eller et mandolinjern.

Anretning

Overfør skiverne til et stort fad og krydr dem med salt.

Anret mayonnaisen og ramsløgspestoen henover aspargesene og riv citronskallen henover.