Det er egentlig ret magisk, at man kan tilberede fisk helt uden varme
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
170 gr. | Torskefilet *Eller anden hvid fisk |
0.5 stk. | Fennikel |
5 stk. | Korianderkviste *Eller anden foretrukken urt |
0.5 stk. | Jalapeño *Eller anden grøn chili |
0.25 stk. | Løg |
0.5 stk. | Lime *Eller anden syrlig citrus |
0.5 stk. | Appelsin *Eller anden sød citrus |
20 gr. | Cashewnødder *Eller anden nød eller kerne |
0.5 spsk. | Vegetabilsk olie |
Trin 1
Krydr fisken godt med salt på alle sider og gem til senere.
Trin 2
Skær fenniklen i halve eller kvarte på den lange side. Skær derefter fenniklen så tyndt som muligt med en skarp kniv eller et mandolinjern.
Trin 3
Pluk bladene fra korianderen og hak stilkene fint. Hak chilien(man kan fjerne kernerne, hvis man foretrækker, det ikke bliver så stærkt) og løget fint. Pres saften fra frugterne ned i en skål og bland det hele sammen. Smages til med salt.
Trin 4
Varm en pande op ved middel varme og rist nødderne under jævnlig omrøring i ca. 3 min., til de er gyldne i overfladen.
Trin 5
Skær fisken ud i store tern og læg dem i appelsinvinaigretten.
Trin 6
Anret et fad med fisken i bunden og top med fennikel, korianderblade, cashewnødder, appelsinvinaigretten og olivenolie.
Retter der tilsammen kan udgøre en hyggelig menu eller kan serveres enkeltvis som tilbehør til andre retter.