Ceviche af torsk

Det er egentlig ret magisk, at man kan tilberede fisk helt uden varme

► Afspil Video

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.6 KG CO2 PR. PRS44% af daglig mad-relateret maxudledning

Det er egentlig ret magisk, at man kan tilberede fisk helt uden varme

Brug en syrlig citrusfrugt som f.eks limetta, citron eller lime til at tilberede fisken med, og en mere sødlig citrusfrugt til at balancere retten med. F.eks clementin, blodappelsin, pomelo eller kumquat. Find inspiration til forskellige citrusfrugter i vores citrus-plakat der kan købes her.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
170 gr.Torskefilet
*Eller anden hvid fisk
0.5 stk.Fennikel
5 stk.Korianderkviste
*Eller anden foretrukken urt
0.5 stk.Jalapeño
*Eller anden grøn chili
0.25 stk.Løg
0.5 stk.Lime
*Eller anden syrlig citrus
0.5 stk.Appelsin
*Eller anden sød citrus
20 gr.Cashewnødder
*Eller anden nød eller kerne
0.5 spsk.Vegetabilsk olie
Del ingrediensliste

Trin 1

Krydr fisken godt med salt på alle sider og gem til senere.

Trin 2

Skær fenniklen i halve eller kvarte på den lange side. Skær derefter fenniklen så tyndt som muligt med en skarp kniv eller et mandolinjern.

Man kan med fordel komme de udskårne fennikel i køleskabet dækket med vand. Når fenniklen er blevet gennemkold, krøller den nemlig flot op.

Trin 3

Pluk bladene fra korianderen og hak stilkene fint. Hak chilien(man kan fjerne kernerne, hvis man foretrækker, det ikke bliver så stærkt) og løget fint. Pres saften fra frugterne ned i en skål og bland det hele sammen. Smages til med salt.

Trin 4

Varm en pande op ved middel varme og rist nødderne under jævnlig omrøring i ca. 3 min., til de er gyldne i overfladen.

Trin 5

Skær fisken ud i store tern og læg dem i appelsinvinaigretten.

Trin 6

Anret et fad med fisken i bunden og top med fennikel, korianderblade, cashewnødder, appelsinvinaigretten og olivenolie.