Braiseret endive med honning og hasselnødder

Tøjlet bitterhed

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS8% af daglig mad-relateret maxudledning

Tøjlet bitterhed

Endivesalat kommer aldrig i kontakt med jord. I stedet er endiven i virkeligheden skud fra cikorierod fremvokset i mørke. Som med de andre bitre salater er den en særlig nydelse at spise, men kun hvis den er behandlet med kundskab og kærlighed. Bitterheden skal arbejdes med. Her dæmpes den gennem tilberedningen og komplimenteres af ristede hasselnøsser og honning. En enkel servering der kan bruges både som forret, tilbehør eller hovedelement.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 stk.Radicchio salathoveder
25 gr.Smør
1 spsk.Honning
1 spsk.Hvidvinseddike
50 gr.Ristede hasselnødder
Del ingrediensliste

Steg salaten

Varm en pande op ved middelhøj varme.

 

Flæk salaten på midten.

 

Kom lidt olie og smørret i panden og steg julesalaten på skærefladen i et par minutter, indtil det har fået godt med farve.

Lav dressingen og anret

Tag salaten af panden og anret det på et fad. Kom honningen, eddiken og hasselnødderne i panden, og lad det simre ca. 30 sek., indtil det bliver tykt. Krydres med salt og peber.

 

Hæld honningglacen på alaten og pres lidt citronsaft henover.