Congee med svampe, bok choy og spejlæg

Congee lyder måske lidt besværligt, men tænk på det som kinesisk risotto

Tid

40 min.

Klimapåvirkning

0.8 KG CO2 PR. PRS57% af daglig mad-relateret maxudledning

Congee lyder måske lidt besværligt, men tænk på det som kinesisk risotto

Det kan rigtig godt betale sig at lave eller købe en god fond da congee dybest set bare er fond med en grødet konsistens.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 dl.Sesamolie
2 stk.Hvidløgsfed
2 spsk.Ingefær
0.5 stk.Citron
0.5 dl.Soyasauce
200 gr.Sushiris
2 l.Grøntsagsbouillon
4 spsk.Solsikkekerner
4 stk.Æg
200 gr.Svampe
*fx shiitake eller
1 bdt.Koriander
4 spsk.Crispy chili olie
*eller anden chiliolie
1 stk.Pak choi
Del ingrediensliste

Rør vinaigretten

Kom sesamolien, hvidløget, ingefæren, citronsaften og sojaen i et højt glas, og blend dem med en stavblender.

Lav congeen

Kom risene i en gryde, og skyl dem grundigt i koldt vand. Dræn vandet fra, tilsæt bouillonen, og få det op at koge.

Når risene koger, skrues der ned for varmen. Lad det simre i ca. 30 minutter, indtil risene er opløst i væden, og suppen har fået en konsistens som en tynd havregrød.

Kom halvdelen af sesam/hvidløgsvinaigretten i, og smag til med salt.

Tilsæt evt. lidt vand, hvis suppen er blevet for tyk.

Forbered toppingen

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.

Steg spejlæg ved rygende høj varme i lidt olie, så de får godt med farve og bliver sprøde. Hak dem i grove stykker, og krydr med salt og peber.

Pil bladene fra stokken på kålen, og steg dem sammen med svampene over hård varme i en pande med lidt olie i ca. 1 mi­nut, indtil det får godt med farve, men stadig er sprødt. Kryd­res med salt og peber.

Hak korianderen groft.

Anretning

Fordel congeen i skåle, og anret toppingen og vinaigretten henover.