Dashi med nudler og soya æg

Flydende umami

Tid

45 min.

Klimapåvirkning

0.7 KG CO2 PR. PRS52% af daglig mad-relateret maxudledning

Flydende umami

Den enkleste form af den japanske bouillon kaldet dashi består af tørret fisk og tang. Kombinationen giver en ren og intens umami-smag.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 stk.Soyasyltede æg
*https://planetariskkogebog.dk/opskrift/soyasyltet-aeg/
1 håndfuldBonitoflager
2 stk.Kombuplader
0.5 dl.Hvedemel
1 stk.Gulerod
2 stk.Forårsløg
0.5 stk.Squash
50 gr.Grønne bønner
2 spsk.Hvedemel
2 dl.Vegetabilsk olie
150 gr.boghvedenudler
Del ingrediensliste

Lav de soyasyltede æg

Lav dashien

Sæt en gryde med en halv liter vand (pr. 2 personer) og tangen over ved høj varme. Vandet må ikke koge, men blot ’snurre’. Lad det stå sådan i 10 min., og kassér tangen.

Bring vandet op til kogepunktet, sluk for varmen, og tilsæt katsoboushi. Lad det trække i et par min., og sigt derefter katsoboushien fra.

Lav tempuradejen

Bland mel og vand i en skål uden at røre for meget rundt i det. Der må gerne være lidt klumper i dejen. Dejen skal have have samme konsistens som en pandekagedej. Lad det stå på køl, indtil det skal bruges.

Snit grøntsagerne

Skær gulerod, bønner, forårsløg og squash i tynde stave. Vend det hele godt rundt i melet.

Lav tempuraen

Kom olien i en høj pande, og varm op ved middelhøj varme (til 170 grader). Vend forsigtigt grøntsagerne rundt i tempuradejen.

Når olien er varm, kommes store skefulde af grøntsagsblandingen i olien med et godt mellemrum mellem. Lad dem stege i et par min. på hver side, indtil de bliver sprøde. Læg på en tallerken med fedtsugende papir, og krydr godt med salt.

Servering

Kog nudlerne som angivet på pakken. Smag dashien til med soja. Den skal smage ret kraftigt salt, da nudlerne er ferske.

Halver æggene. Fordel dashien i skåle, og anret nudler, æg og grøntsagerne heri.