Soyasyltet æg

Sødt, salt og syrligt

Tid

60 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS6% af daglig mad-relateret maxudledning

Sødt, salt og syrligt

1 pro = 1 æg. Æggene holder sig en måned på køl i syltelagen.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
4 stk.Æg
4 dl.Soyasauce
2 spsk.Sukker
2 spsk.Eddike
*f.eks riseddike
Del ingrediensliste

Kog æggene

Sæt en kasserolle med vand over at koge.
Kog æggene i 6 minutter og 30 sekunder og afkøl efterfølgende i koldt vand. Pil æggene i vandet.

Kog syltelagen

Skyl kasserollen og bland soyaen, sukkeret og eddiken heri. Varm blandingen op, og lad det simre, indtil sukkeret er opløst.

Lad æggene trække

Kom æggene i soyablandingen og læg evt. et stykke vædet køkkenrulle henover, som vil holde æggene nede.

Lad dem trække, indtil servering. Hvis tiden er til det bliver de bedst, hvis de får lov at trække mindst et par timer. 

Brug f.eks æggene til den strandkrabbe ramen.