Soyasyltet æg
Sødt, salt og syrligt

Sødt, salt og syrligt
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
4 stk. | Æg |
4 dl. | Soyasauce |
2 spsk. | Sukker |
2 spsk. | Eddike *f.eks riseddike |
Kog æggene
Sæt en kasserolle med vand over at koge.
Kog æggene i 6 minutter og 30 sekunder og afkøl efterfølgende i koldt vand. Pil æggene i vandet.
Kog syltelagen
Skyl kasserollen og bland soyaen, sukkeret og eddiken heri. Varm blandingen op, og lad det simre, indtil sukkeret er opløst.
Lad æggene trække
Kom æggene i soyablandingen og læg evt. et stykke vædet køkkenrulle henover, som vil holde æggene nede.
Lad dem trække, indtil servering. Hvis tiden er til det bliver de bedst, hvis de får lov at trække mindst et par timer.
Brug f.eks æggene til den strandkrabbe ramen.

Retter der tilsammen kan udgøre en hyggelig menu eller kan serveres enkeltvis som tilbehør til andre retter.

Pulp-pesto

Sichuan knust agurkebrud
© Planetarisk kogebog 2022