Syltet Daikon

En enkel og lækker snack eller tilbehør

► Afspil Video

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS5% af daglig mad-relateret maxudledning

En enkel og lækker snack eller tilbehør

De syltede grøntsager holder sig længe hvis de er dækket af væde, men mister farven efter en måneds tid.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Daikon
*Kan udskiftes med glaskål, majroer eller radiser
6 stk.Gulerødder
2 dl.Riseddike
2 dl.Sukker
2 dl.Vand
2 tsk.Salt
Del ingrediensliste

Trin 1

Bland sukkeret, vandet, eddiken og halvdelen af saltet i en kasserolle, og varm det op, indtil sukkeret er opløst.

Trin 2

Skræl gulerødderne og daikonen og skær dem i små stave. Vend dem i saltet, og overfør til en beholder med flad bund, hvor det kan ligge tæt.

Trin 3

Hæld eddikelagen henover grøntsagerne og lad det hvile i køleskabet. Grøntsagerne skal hvile minimum en time og er bedst dagen efter.