Den nemmeste pappardelle i fad
Med sensommergrønt

Med sensommergrønt
Mængde | Ingrediens |
---|---|
200 gr. | Tomater |
2 stk. | Røde peberfrugter |
1 stk. | Aubergine |
1 stk. | Squash |
1 stk. | Løg |
1 stk. | Hvidløg |
2 spsk. | Tomatpure |
5 stk. | Timiankviste |
0.5 dl. | Olivenolie |
3 spsk. | Pinjekerner |
10 stk. | Basilikumstilke |
30 gr. | Parmesanost *Eller anden hårdlagret ost |
1 dl. | Olivenolie |
1.5 spsk. | Hvidvinseddike |
250 gr. | Pasta *Pappardelle eller en anden foretrukken pasta |
100 gr. | Ricottaost *Eller mascarpone |
De bagte grøntsager
Forvarm ovnen til 225 °C .
Skær grøntsagerne i grove stykker (lad hvidløgsfeddene være hele), overfør til et ildfast fad, og rør det godt sammen med tomatpureen, timianen og olien.
Bag grøntsagerne i ca. 30 minutter, indtil de har fået masser af farve og er blevet helt møre. Rør rundt undervejs, så grøntsagerne får jævn stegning og ikke sætter sig i fadet.
Vinaigretten
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme i ca. 5 minutter, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen.
Hak basilikummen groft.
Riv osten på den fine side af et rivejern.
Bland alle ingredienserne sammen med olien og eddiken, og smag til med salt og peber.
Pastaen
Når grøntsagerne er ved at være bagt færdigt, koges pastaen som angivet på pakken i saltet vand.
Overfør pastaen til fadet med grøntsager (gem kogevandet). Rør pastaen godt rundt i grøntsagerne i et par minutter, og tilfør kogevandet fra pastaen, så sovsen bliver cremet. Pastaen suger meget vand, så der skal mere kogevand i, end man tror.
Servering
Anret klumper af mascarponen hen over pastaen, og top med basilikumvinaigretten.

Her finder du lækre og enkle vegetarretter hvor ingen vil spørge efter kødet.

Aubergine Donburi
