Den nemmeste pappardelle i fad

Med sensommergrønt

Tid

45 min.

Klimapåvirkning

0.7 KG CO2 PR. PRS51% af daglig mad-relateret maxudledning

Med sensommergrønt

Hvad vil det sige at en opskrift er nem? For os betyder det at den aktive tilberedningstid er kort, at arbejdsgangene er få og at der anvendes relativt få redskaber ifbm. tilberedningen. Man kan kende en nem ret på om man er tilbøjelig til at lave den ofte. Sådan en ret er denne. Man starter med at skære sine grøntsager i grove stykker og smide det i ovnene med et godt svær olie og tomatpure. Efter en halv times tid blandes det hele, i fadet, med pasta, kogevand, ost og urter.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
200 gr.Tomater
2 stk.Røde peberfrugter
1 stk.Aubergine
1 stk.Squash
1 stk.Løg
1 stk.Hvidløg
2 spsk.Tomatpure
5 stk.Timiankviste
0.5 dl.Olivenolie
3 spsk.Pinjekerner
10 stk.Basilikumstilke
30 gr.Parmesanost
*Eller anden hårdlagret ost
1 dl.Olivenolie
1.5 spsk.Hvidvinseddike
250 gr.Pasta
*Pappardelle eller en anden foretrukken pasta
100 gr.Ricottaost
*Eller mascarpone
Del ingrediensliste

De bagte grøntsager

Forvarm ovnen til 225 °C .

Skær grøntsagerne i grove stykker (lad hvidløgsfeddene være hele), overfør til et ildfast fad, og rør det godt sammen med tomatpureen, timianen og olien.

Bag grøntsagerne i ca. 30 minutter, indtil de har fået masser af farve og er blevet helt møre. Rør rundt undervejs, så grøntsagerne får jævn stegning og ikke sætter sig i fadet.

Vinaigretten

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme i ca. 5 minutter, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen.

Hak basilikummen groft.

Riv osten på den fine side af et rivejern.

Bland alle ingredienserne sammen med olien og eddiken, og smag til med salt og peber.

Pastaen

Når grøntsagerne er ved at være bagt færdigt, koges pastaen som angivet på pakken i saltet vand. 

Overfør pastaen til fadet med grøntsager (gem kogevandet). Rør pastaen godt rundt i grøntsagerne i et par minutter, og tilfør kogevandet fra pastaen, så sovsen bliver cremet. Pastaen suger meget vand, så der skal mere kogevand i, end man tror. 

Servering

Anret klumper af mascarponen hen over pastaen, og top med basilikumvinaigretten.