Friterede squashblomster, farseret med kantareller og ricotta
Snasket skal det være
Snasket skal det være
Mængde | Ingrediens |
---|---|
200 gr. | kantareller |
20 gr. | Smør |
1 stk. | Hvidløgsfed |
200 gr. | Ricottaost |
12 stk. | Squashblomster |
6 tsk. | Majsstivelse |
2 spsk. | Hvedemel |
1 dl. | Danskvand *eller øl |
10 dl. | Fritureolie |
Lav ricottafyldet
Varm en pande op ved høj varme. Smelt smørret og steg svamepene et par minutter, indtil de får godt med farve og falder lidt sammen.
Skru ned for varmen og tilsæt revet hvidløg. Steg yderligere 1 minut under omrøring. Når svampene er afkølet blandes de med ricottaen og krydres med salt og peber.
Lav dejen og fyld squashblomsterne
Kom mel og maizena i en skål og tilsæt danskvandet til en homogen masse. Blandingen skal være lidt tyndere end en pandekagedej.
Fyld squashblomsterne med svampemassen og stram dem op.
Fritering of servering
Hæld olien i en kasserolle og varm den op ved middelhøj varme.
Vend squashblomsterne i dejblandingen og dyb enden af dem i olien – hvis olien bobler omkring den, er olien varm nok.
Steg blomsterne i ca. 1-2 minutter, indtil de er blevet gyldne og sprøde. Overfør til en tallerken med fedtsugende papir og krydr med salt.
Her har vi samlet alle vores opskrifter med vilde urter og andre vilde råvarer du selv kan finde naturen.