Friterede squashblomster, farseret med kantareller og ricotta

Snasket skal det være

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS24% af daglig mad-relateret maxudledning

Snasket skal det være

Squashblomster kan være svære at skaffe, men mange gode grønthandlere fører dem. Hvis du er så heldig at bo i nærheden af mindre landbrug med gårdsalg eller måske endda selv har lidt squash i haven er der også rigtig mange af dem i øjeblikket.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
200 gr.kantareller
20 gr.Smør
1 stk.Hvidløgsfed
200 gr.Ricottaost
12 stk.Squashblomster
6 tsk.Majsstivelse
2 spsk.Hvedemel
1 dl.Danskvand
*eller øl
10 dl.Fritureolie
Del ingrediensliste

Lav ricottafyldet

Varm en pande op ved høj varme. Smelt smørret og steg svamepene et par minutter, indtil de får godt med farve og falder lidt sammen.

Skru ned for varmen og tilsæt revet hvidløg. Steg yderligere 1 minut under omrøring. Når svampene er afkølet blandes de med ricottaen og krydres med salt og peber.

Lav dejen og fyld squashblomsterne

Kom mel og maizena i en skål og tilsæt danskvandet til en homogen masse. Blandingen skal være lidt tyndere end en pandekagedej.

Fyld squashblomsterne med svampemassen og stram dem op.

Fritering of servering

Hæld olien i en kasserolle og varm den op ved middelhøj varme.

Vend squashblomsterne i dejblandingen og dyb enden af dem i olien – hvis olien bobler omkring den, er olien varm nok.

Steg blomsterne i ca. 1-2 minutter, indtil de er blevet gyldne og sprøde. Overfør til en tallerken med fedtsugende papir og krydr med salt.