Hurtige svampebruscetta
Lav den med skovbundens vilde svampe
Lav den med skovbundens vilde svampe
Mængde | Ingrediens |
---|---|
500 gr. | Svampe *Vilde eller dyrkede |
2.5 dl. | Piskefløde |
1 stk. | Løg |
2 stk. | Hvidløgsfed |
5 stk. | Dildkviste |
8 stk. | Daggammelt brød |
Rist brødet
Rist brødene så de får godt med farve på begge sider.
Steg svampene
Varm en gryde op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges svampene i et skvæt olie ved jævnlig omrøring – røres der for meget, vil svampene begynde at koge i stedet for at stege.
Tilsæt løget
Hak løget og hvidløget fint. Når svampene har fået godt med farve, skrues varmen ned på middel. Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege yderligere et par minutter, indtil de bliver gyldne.
Tilsæt fløden
Hæld fløden i retten og lad det reducere, indtil det begynder at blive cremet.
Anretning
Smag svampene til med salt og peber og anret det henover brødet. Top med hakket dild.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.
Dampede muslinger med kålskud, ærter og asparges
Palak paneer
© Planetarisk kogebog 2024