Græskargratin
En sprød og cremet vinterret

En sprød og cremet vinterret
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Hokkaido græskar *Eller butternut |
4 tsk. | Røget paprika |
0.5 dl. | Olivenolie |
0.5 dl. | Rasp |
50 gr. | Smør |
10 stk. | Timiankviste *Eller rørret timian |
1 stk. | Løg |
2 stk. | Hvidløgsfed |
2.5 dl. | Piskefløde |
1 dl. | Hvidvin |
0.5 tsk. | Muskatnød *stødt |
Bag græskarret
Forvarm ovnen til 200 °C varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær græskarret i 3 cm tykke både, overfør til bagepladen, og vend det godt rundt med olien og paprikaen, og krydr med salt. 3 Bag græskarret i ca. 20 minutter, indtil det har fået en jævn gylden overflade.
Rist raspen
Kom halvdelen af smørret i en pande, og sæt over middel varme.
Når smørret begynder at bruse lidt op, tilføres raspen, som ristes under omrøring i ca. 4-5 minutter, indtil det er blevet mørkt gyldent.
Pluk timianbladene i, imens raspen steges. Overfør raspen til en tallerken.
Rør sovsen
Hak løget og hvidløget fint.
Smelt resten af smørret i en pande, der kan tåle at komme i ovnen, ved middel varme.
Steg løget og hvidløget under omrøring, indtil de bliver gyldne og gennemsigtige.
Hæld hvidvinen og fløden i panden, og lad det reducere i ca. 5 minutter til ca. 3/4.
Sluk for varmen, og smag til med salt og peber.
Bag gratin'en
Forvarm ovnen til 200 °C uden varmluft med overvarme.
Læg de bagte stykker græskar i panden, top med raspen, og riv muskatnødden henover.
Bag retten i ca. 15-20 minutter, indtil overfladen af retten har fået en gylden overflade.
Spis f.eks retten med en panzannella

Her finder du lækre og enkle vegetarretter hvor ingen vil spørge efter kødet.

Aubergine Donburi
