
Vores mest klimavenlige måltid
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Løg |
1 stk. | Chili |
3 spsk. | Vegetabilsk olie |
1 stk. | Hokkaido græskar |
0.5 stk. | Bullionterning |
2 dl. | Kokosmælk |
0.5 stk. | Citron |
1 tsk. | Chilipulver |
0.5 bdt. | Koriander *Eller anden krydderurt |
2 spsk. | Rød karrypasta |
1 dl. | Creme fraiche 18% |
Trin 1
Varm en gryde op ved middel varme. Pil løget og hak det sammen med chilien. Steg dem i 0,5 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. til løgene er gyldne og bløde. Tilsæt karrypasta og lad det simre i nogle minutter ved lav varme.
Trin 2
Skræl græskaren med en kniv, halvér den og skrab kødet ud med en ske. Skær græskaren ud i tern og overfør den til gryden.
Trin 3
Steg græskaren under omrøring i et par minutter. Tilsæt bouillonterning og 1/2 l vand (til to græskar). Lad det simre under låg i ca. 20 min. til græskaren er helt mør.
Trin 4
Blend suppen til en pure og tilsæt kokosmælken.
Trin 5
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Trin 6
Bland resten af olien og chilipulveret. Top suppen med chiliolie, creme fraichen og urter. Hvis du er lige så vild med denne opskrift som os, kan du også købe den som plakat her.
Her finder du lækre og enkle vegetarretter hvor ingen vil spørge efter kødet.

Aubergine Donburi
