Grønkål og kartofler med blødkogt æg

Hvad gjorde man egentlig, før man fandt på at stege kål?

► Afspil Video

Tid

40 min.

Klimapåvirkning

0.7 KG CO2 PR. PRS50% af daglig mad-relateret maxudledning

Hvad gjorde man egentlig, før man fandt på at stege kål?

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
3 stk.Kartofler
10 stk.Peberkorn
3 stk.Laurbærblade
2 stk.Dildkviste
20 gr.Smør
0.5 stk.Løg
1 spsk.Eddike
0.5 tsk.Sukker
1 stk.Æg
0.5 dl.Græskarkerner
4 stk.Grønkålsstilke
1 spsk.Mayonaise
Del ingrediensliste

Trin 1

Sæt to kasseroller med vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i den ene kasserolle med rigelig salt (det behøver ikke at koge) og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

Har du nogle krydderurter liggende, kan de tilføjes til kogevandet for ekstra smag.

Trin 2

For at få et smilende æg, koges ægget i 6 min. og skylles efterfølgende hurtigt i koldt vand.

Hvad gjorde man egentlig, før man fandt på at stege kål?

Trin 3

Sæt en ny kasserolle over middelhøj varme. Tilsæt smørret og lad det bruse op og brune. Smørret skal brune over ca. 5 min ved jævnlig omrøring. Det kan bruse meget op, så hold godt øje med det.

Pil og hak løget groft.

Når smøret er tilpas brunet tilsættes eddike, løg og sukker.

Trin 4

Sæt en pande over middelhøj varme. Rist græskarkernerne i lidt olie i ca. 3 min. under omrøring, til de er gyldne.

Krydres med salt og overføres til tallerken med fedtsugende papir.

Trin 5

Skru op for panden ved høj varme. Pluk grønkålen ud i mundrette stykker og steg den på panden i olie.

Kålen skal steges i ca. 5 min under omrøring, til den bliver mørk i overfladen og blød i midten. Krydres med salt.

Trin 6

Læg en skefuld mayonnaise i bunden af en tallerken og fordel kartoflerne rundt om. Læg ægget (krydret med salt) og den stegte kål henover mayonnaisen og top med brunet smørsauce, dild og græskarkerner.