Et godt bud på "stegen" til en plantebaseret middag
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Blomkål |
2 spsk. | Olie |
100 gr. | Smør |
3 stk. | Timiankviste |
3 spsk. | Æbleeddike |
1 spsk. | Honning |
1 spsk. | Sennep |
4 stk. | Hvidløgsfed |
Trin 1
Fjern bladene fra kålen og skær kålen til i bunden så det kan stå fladt. Skær 3 snit så de danner en “trekant” på toppen af kålen. Disse 3 snit fungerer som stegeflader, så kålen nu har fire flade sider at stege på.
Trin 2
Sæt en gryde over fuld varme.
Trin 3
Kom olie i gryden og steg kålen på alle fire sider til de bliver mørke og gyldne i farven.
Trin 4
Skru ned for blusset til middel varme og tilsæt smør, urter og hvidløg. Overhæld evt. det brusende smør på kålen og lad det derefter stå under låg, til kålen er mør. Det tager ca. 30-45 min. og er færdigt, når man, uden den store modstand, kan stikke en ske i gennem kålen.
Trin 5
Tag kålen ud af gryden og krydr det godt med salt. Kasser urterne.
Lav vinaigretten direkte i gryden med det brunede smør ved at tilsætte eddike, salt, honning og sennep.
Trin 6
Anret evt. med en frisk salat og pillede rejer.
Her finder du lækre og enkle vegetarretter hvor ingen vil spørge efter kødet.