Grydestegt blomkål

Et godt bud på "stegen" til en plantebaseret middag

► Afspil Video

Tid

45 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS25% af daglig mad-relateret maxudledning

Et godt bud på "stegen" til en plantebaseret middag

Mange savner det der centrale element som kødet udgør til større middagsselsskaber. Det er et element som både visuelt og smagsmæssigt tiltrækker sig opmærksomhed og som samtalerne kredser omkring. Denne ret har begge dele og kan skæres ved bordet til hver enkelt gæst.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Blomkål
2 spsk.Olie
100 gr.Smør
3 stk.Timiankviste
3 spsk.Æbleeddike
1 spsk.Honning
1 spsk.Sennep
4 stk.Hvidløgsfed
Del ingrediensliste

Trin 1

Fjern bladene fra kålen og skær kålen til i bunden så det kan stå fladt. Skær 3 snit så de danner en “trekant” på toppen af kålen. Disse 3 snit fungerer som stegeflader, så kålen nu har fire flade sider at stege på.

Trin 2

Sæt en gryde over fuld varme.

Trin 3

Kom olie i gryden og steg kålen på alle fire sider til de bliver mørke og gyldne i farven.

Et godt bud på

Trin 4

Skru ned for blusset til middel varme og tilsæt smør, urter og hvidløg. Overhæld evt. det brusende smør på kålen og lad det derefter stå under låg, til kålen er mør. Det tager ca. 30-45 min. og er færdigt, når man, uden den store modstand, kan stikke en ske i gennem kålen.

Trin 5

Tag kålen ud af gryden og krydr det godt med salt. Kasser urterne.

Lav vinaigretten direkte i gryden med det brunede smør ved at tilsætte eddike, salt, honning og sennep.

Et godt bud på

Trin 6

Anret evt. med en frisk salat og pillede rejer.

Et godt bud på