Hasselback Butternut græskar
Med estragon vinaigrette og pistacienødder. Perfekt grøn selskabsmad.
Med estragon vinaigrette og pistacienødder. Perfekt grøn selskabsmad.
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Butternut græskar |
25 gr. | Smør |
4 spsk. | Pistacienødder *og / eller valnødder |
4 stk. | Estragonstilke |
2 stk. | Hvidløgsfed |
0.25 dl. | Olivenolie |
0.5 stk. | Citron |
25 gr. | Rosiner |
2 spsk. | Æbleeddike *el anden lys eddike |
Græskarret
Forvarm ovnen til 180 °C. Dæk en bradepande med bagepapir.
Smelt smørret i en kasserolle.
Skræl græskarret, flæk det på den lange led, og kasser kernerne.
Skær græskarret i tynde skiver på den korte led, ca. halvvejs ned. Du kan lægge græskarret mellem to skærebrædder eller spisepinde som ’pude’, hvis du vil undgå at skære hele vejen igennem.
Pensl græskarret med smørret, og krydr med salt og peber.
Bag græskarret i ca. 45 minutter med den flade side nedad, indtil det er blødt helt ind til midten. Pensl med smørret undervejs.
Indstil ovnen på 225 °C overvarme, og grill græskarret, indtil det får en flot gylden overflade.
Vinaigretten
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.
Pluk estragonbladene fra stilken, og riv hvidløget på den fine side af et rivejern.
Kom alle ingredienserne i en lille skål lige før servering, og bland dem godt sammen. Smages til med salt og peber.
Servering
Server græskarret på et stort fad, og hæld vinaigretten henover
Server f.eks med kogte kartofler og Panzanella
Her finder du lækre og enkle vegetarretter hvor ingen vil spørge efter kødet.