Hasselback Butternut græskar

Med estragon vinaigrette og pistacienødder. Perfekt grøn selskabsmad.

Tid

90 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS27% af daglig mad-relateret maxudledning

Med estragon vinaigrette og pistacienødder. Perfekt grøn selskabsmad.

Denne ret er inspireret af 80'er hittet Hasselback kartofler. Den er perfekt til større selskaber. Server den midt på bordet i stedet for stegen, og lad snakken begynde.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Butternut græskar
25 gr.Smør
4 spsk.Pistacienødder
*og / eller valnødder
4 stk.Estragonstilke
2 stk.Hvidløgsfed
0.25 dl.Olivenolie
0.5 stk.Citron
25 gr.Rosiner
2 spsk.Æbleeddike
*el anden lys eddike
Del ingrediensliste

Græskarret

Forvarm ovnen til 180 °C. Dæk en bradepande med bagepapir.

Smelt smørret i en kasserolle.

Skræl græskarret, flæk det på den lange led, og kasser kernerne.

Skær græskarret i tynde skiver på den korte led, ca. halvvejs ned. Du kan lægge græskarret mellem to skærebrædder eller spisepinde som ’pude’, hvis du vil undgå at skære hele vejen igennem.

Pensl græskarret med smørret, og krydr med salt og peber. 

Bag græskarret i ca. 45 minutter med den flade side nedad, indtil det er blødt helt ind til midten. Pensl med smørret undervejs.

Indstil ovnen på 225 °C overvarme, og grill græskarret, indtil det får en flot gylden overflade.

Vinaigretten

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.

Pluk estragonbladene fra stilken, og riv hvidløget på den fine side af et rivejern.

Kom alle ingredienserne i en lille skål lige før servering, og bland dem godt sammen. Smages til med salt og peber.

Servering

Server græskarret på et stort fad, og hæld vinaigretten henover

Server f.eks med kogte kartofler og Panzanella