Helenes Khinkali
Okay, du skal i gang med at lave Khinkali, som er en georgisk signaturret. Fyldet kan variere, men den her er med gris, for at skabe lidt dansker vibes.
► Afspil VideoOkay, du skal i gang med at lave Khinkali, som er en georgisk signaturret. Fyldet kan variere, men den her er med gris, for at skabe lidt dansker vibes.
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
500 gr. | Hvedemel |
2.5 dl. | Vand |
20 gr. | Salt |
300 gr. | Hakket svinekød |
2 stk. | Forårsløg |
1 stk. | Hvidløgsfed |
.5 bdt. | Koriander |
4 tsk. | Chilipulver |
3 spsk. | Spidskommen, stødt |
3 tsk. | Røget paprika |
3 spsk. | Korianderfrø, stødt |
3 dl. | Vand *Til fyldet |
ad lib | Salt og peber |
Trin 1
Fyr melet op i en stor skål, hvor der er god plads til at blande rundt (evt. skålen til din røremaskine, hvis man har det).
Opløs saltet i vandet og bland det i melen under omrøring, indtil det får en konsistens, man kan ælte.
Trin 2
Ælt dejen på bordet i et kvarters tid, indtil den er glat og elastisk. Her er der altså noget med, at man lige sætter sin fav podcast på, og bare kører det i sit helt eget chiller-tempo.
Lad dejen hvile med et fugtigt stykke henover, imens fyldet forberedes.
Trin 3
Rør kødet sejt med en 1 tsk. salt pr. person.
Skyl korianderen og forårsløget, pil hvidløget og hak det hele fint. Bland det i kødet (gem lidt koriander til anretning) sammen med de tørrede krydderier.
Trin 4
Rul dejen ud til ca. 1/2 cm tykkelse og brug et glas med ca. 7 cm. diameter til at udstikke dejen.
Rul cirklerne yderligere tynde før der kommes fyld i.
Trin 5
Kom nu vand i farsen, og mix det sammen.
Kom 1 spsk. fyld i midten af hver cirkel og fold dejen op omkring fyldet. Man skal ikke være for fars-ivrig her, da din khinkali kan blive svær at lukke.
Trin 6
Sæt en gryde med saltet vand over at koge. Kom khinkalierne i det kogende vand i 3 min. og servér straks efter.
Trin 7
Så skal du bare toppe dine små cute khinkali med friskhakket koriander, fyre lidt orange wine i glasset og ja, sætte tænderne i din khinkali.
Gemrielad Miirtvit
Tjek Helene ud på @Eatrealbereal
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.