Helgrillet kylling med glaserede gulerødder

Opgrader din lørdagskylling

► Afspil Video

Tid

90 min.

Klimapåvirkning

1.1 KG CO2 PR. PRS81% af daglig mad-relateret maxudledning

Opgrader din lørdagskylling

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Hel kylling
6 spsk.Sennep
8 stk.Gulerødder
2 dl.Appelsinjuice
50 gr.Smør
10 stk.Persillekviste
Del ingrediensliste

Trin 1

Gnid godt med salt over det hele på din kylling og lad det stå og trække, imens dine grillkul bliver varme.

Trin 2

Når kullene er varme, placeres de i den ene side af din grill. Grill den hele kylling direkte over kullene på alle sider, så den får godt med farve.

Der kan sagtens komme flammer, og kyllingen kan blive lidt sodet, men det skal man ikke tage sig så meget af.

Trin 3

Placer kyllingen på den side af grillen, hvor den ikke får direkte varme. Kom sennepen ud over hele kyllingen.

Det kan virke som lidt voldsomme mængder, men den stærke sennepssmag bliver mildnet meget ved bagningen.

Trin 4

Kom låg på grillen. Lad bryststykkerne vende opad og bag kyllingen i ca. 45-60 min. Den er færdig, når man kan vride lårbenene, så det løsriver sig fra kødet.

Hvis man har en normal grill uden låg, kan man bruge en gryde, der kan tåle at komme i ovnen og komme henover. Det er bare vigtigt, at man skaber en "ovneffekt" i grillen.

Trin 5

Flæk dine gulerødder i kvarte. Du kan skrælle dem først eller bare skylle dem grundigt i vand.

Trin 6

Kom gulerødderne i en bred pande eller gryde med appelsinjuice og varm op på et blus på middel varme med låg på i ca. 10 min., indtil gulerødderne er møre, men stadig har bid tilbage.

Trin 7

Tag låget af og lad gulerødderne simre, indtil appelsinjuicen begynder at karamellisere og virke sirupsagtig i konsistensen. Tilsæt smøren og rør rundt til smøren får en cremet konsistens.

Hvis det enten virker for tørt eller smøren begynder at skille fra væsken, skal der tilsættes lidt mere appelsinjuice. Bliver sovsen lidt for vandet, skal det blot koges lidt ind, indtil smøren og juicen samler sig omkring gulerødderne, og det får en hvid glinsende overfalde.

Trin 8

Sluk for varmen, tilsæt persille og smag til med salt.

Trin 9

Filetér kyllingen i ønskede portioner med gulerødderne og hæld glaseringslagen udover.