Gnid godt med salt over det hele på din kylling og lad det stå og trække, imens dine grillkul bliver varme.
Opgrader din lørdagskylling
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Hel kylling |
6 spsk. | Sennep |
8 stk. | Gulerødder |
2 dl. | Appelsinjuice |
50 gr. | Smør |
10 stk. | Persillekviste |
Trin 1
Trin 2
Når kullene er varme, placeres de i den ene side af din grill. Grill den hele kylling direkte over kullene på alle sider, så den får godt med farve.
Trin 3
Placer kyllingen på den side af grillen, hvor den ikke får direkte varme. Kom sennepen ud over hele kyllingen.
Trin 4
Kom låg på grillen. Lad bryststykkerne vende opad og bag kyllingen i ca. 45-60 min. Den er færdig, når man kan vride lårbenene, så det løsriver sig fra kødet.
Trin 5
Flæk dine gulerødder i kvarte. Du kan skrælle dem først eller bare skylle dem grundigt i vand.
Trin 6
Kom gulerødderne i en bred pande eller gryde med appelsinjuice og varm op på et blus på middel varme med låg på i ca. 10 min., indtil gulerødderne er møre, men stadig har bid tilbage.
Trin 7
Tag låget af og lad gulerødderne simre, indtil appelsinjuicen begynder at karamellisere og virke sirupsagtig i konsistensen. Tilsæt smøren og rør rundt til smøren får en cremet konsistens.
Trin 8
Sluk for varmen, tilsæt persille og smag til med salt.
Trin 9
Filetér kyllingen i ønskede portioner med gulerødderne og hæld glaseringslagen udover.
Retter der med fordel kan tilberedes udendørs på grill.