Hjemmelavede tortillas
Tortillas er nemme at bage, fordi de hverken kræver tidskrævende æltning eller rulning
► Afspil VideoTortillas er nemme at bage, fordi de hverken kræver tidskrævende æltning eller rulning
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
250 gr. | Masa Harina *Kan købes hos Tacokongen |
330 gr. | Vand |
1 tsk. | Salt |
Trin 1
Kom masa harina, vand og salt i en stor skål og bland sammen med en grydeske.
Trin 2
Når dejen er begyndt at samle sig, æltes den direkte på bordet til en sammenhængende masse.
Trin 3
Læg dejen tilbage i skålen og opbevar den under et fugtigt klæde, imens du former kuglerne til pandekagerne.
Trin 4
Træk små klumper af dejen og form kugler på størrelse med en stor valnød.
Trin 5
Hold kuglerne under et fugtigt klæde, så de ikke udtørrer.
Trin 6
Varm en pande op ved middel varme.
Trin 7
Læg en kugle mellem to stykker plastik og pres dem helt flade med en tortillaspresser.
Trin 8
Læg pandekagen direkte på den varme pande (uden fedtstof). Lad dem riste ca. 20 sekunder på hver side.
Trin 9
Overfør pandekagerne til en skål med et tørt viskestykke og pak dem godt ind, så varmen og fugten ikke slipper ud.
Trin 10
Tortillaerne kan bruges til tacos med Konfiteret svinebryst, Grillet salsa, quesadillas og enchiladas.
Trin 11
Dagen efter er de optimale til at fritere til nachos.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.