Hjemmelavede tortillas

Tortillas er nemme at bage, fordi de hverken kræver tidskrævende æltning eller rulning

► Afspil Video

Tid

45 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS7% af daglig mad-relateret maxudledning

Tortillas er nemme at bage, fordi de hverken kræver tidskrævende æltning eller rulning

Tacokongen har alt, hvad du skal bruge til denne lækre opskrift

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
250 gr.Masa Harina
*Kan købes hos Tacokongen
330 gr.Vand
1 tsk.Salt
Del ingrediensliste

Trin 1

Kom masa harina, vand og salt i en stor skål og bland sammen med en grydeske.

Trin 2

Når dejen er begyndt at samle sig, æltes den direkte på bordet til en sammenhængende masse.

Dejen skal ikke æltes for længe. Formålet er udelukkende at få en homogen masse. Æltes dejen for længe udtørrer den.

Trin 3

Læg dejen tilbage i skålen og opbevar den under et fugtigt klæde, imens du former kuglerne til pandekagerne.

Trin 4

Træk små klumper af dejen og form kugler på størrelse med en stor valnød.

Hvis man gerne vil have ens størrelse tortillas, kan man med fordel veje kuglerne til 35 g pr. stk.

Trin 5

Hold kuglerne under et fugtigt klæde, så de ikke udtørrer.

Trin 6

Varm en pande op ved middel varme.

Trin 7

Læg en kugle mellem to stykker plastik og pres dem helt flade med en tortillaspresser.

Plastikken kan være fra en alm. sort affaldspose. Du kan købe en tortillaspresser hos Tacokongen

Trin 8

Læg pandekagen direkte på den varme pande (uden fedtstof). Lad dem riste ca. 20 sekunder på hver side.

Trin 9

Overfør pandekagerne til en skål med et tørt viskestykke og pak dem godt ind, så varmen og fugten ikke slipper ud.

Trin 10

Trin 11

Dagen efter er de optimale til at fritere til nachos.