Hjemmelavet bao
Luftige dampede boller

Mængde | Ingrediens |
---|---|
2 dl. | Vand *Ved håndvarm temperatur |
20 gr. | Gær |
400 gr. | Hvedemel |
0.25 tsk. | Salt |
2 spsk. | Sukker |
1 spsk. | Vegetabilsk olie |
2 dl. | Vand *ca |
Rør dejen
Bland vandet, gæren, saltet, sukkeret og olien i en skål.
Kom melen i en stor skål og bland væden i under omrøring (man kan sagtens bruge en røremaskine). Tilsæt væden, indtil dejen kan samles. Hæld den ud på et meldrysset bord og ælt den, indtil den er homogen. Dejen må gerne være lidt klistret. Kom dejen tilbage i skålen og lad den stå og samle sig i 15 min. med et fugtigt klæde henover.
Ælt dejen
Kom dejen tilbage på bordet og ælt den i ca. 5 min. Skær dejen ud i små klumper på størrelse med en blomme – ca. 50 g. Form klumperne til kugler og overfør til et fad overdækket med et fugtigt klæde.
Forbered bagepapir
Forbered 16 små stykker af bagepapir. Ca. 10×10 cm i størrelsen og læg dem ud på en bageplade.
Forbered bollerne
En ad gangen presses kuglerne lidt flade med hænderne og rulles ud i ovale pandekager med ca. 1/2 cm tykkelse. Fold dem på midten på den korte led og overfør dem til bagepapirsstykkerne med et fugtigt stykke henover. Lad dem hæve ca. 1 time et lunt sted, indtil de er hævet ca. en halv størrelse.
Damp bollerne
Sæt en kasserolle med vand, der passer i størrelsen med bambuskurven, over at koge.
Læg så mange af de hævede baos med bagepapiret i kurvene som der kan være i. Lad dem dampe med låg på i 15 min. uden at tage låget af undervejs

Servering
Åbn bao’erne, hvor de er blevet foldet og kom fyldet i som ønsket.

Retter der tilsammen kan udgøre en hyggelig menu eller kan serveres enkeltvis som tilbehør til andre retter.

Sommergrøntsager med mayo
