Baos med hoisinglaseret aubergine

Hot dogs på kinesisk

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS19% af daglig mad-relateret maxudledning

Hot dogs på kinesisk

Gua Bao er en meget populær streetfood i Kina, Taiwan og Japan hvor de fyldes med alt fra friterede grøntsager til BBQ-marineret kød.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
16 stk.Hjemmelavede baos
*https://planetariskkogebog.dk/opskrift/hjemmelavet-bao/
1 stk.Agurk
0.5 dl.Riseddike
0.25 tsk.Salt
1 stk.Aubergine
50 gr.Hoisinsauce
1 stk.Hvidløgsfed
200 stk.Kim chi (g)
1 stk.Forårsløg
Del ingrediensliste

Lav bao'erne

Forbered auberginen

Skær auberginen i ca. 1 cm. tykke skiver, kom skiverne i en skål og krydr dem godt med salt. Gemmes til senere.

Lav agurkesalaten

Skær agurkerne i tynde skiver og vend dem i eddiken og saltet.

Forårsløget

Hak forårsløget fint.

Steg auberginen

Varm en pande op ved høj varme. Steg auberginen i et godt skvæt olie i ca. 3 min. på begge sider, indtil de har fået godt med farve. Riv hvidløget i, tilsæt hoisinsaucen og lad det stege yderligere, indtil hoisinsaucen klistrer sig til auberginen.

Servering

Åbn bao’erne, hvor de er blevet foldet og kom fyldet i som ønsket.