Jordskok pot pie

Spises som en arkæolog med en ske

Tid

90 min.

Klimapåvirkning

0.6 KG CO2 PR. PRS41% af daglig mad-relateret maxudledning

Spises som en arkæolog med en ske

Der er noget spændende over retter, der gemmer sig. Hvor man skal udforske serveringen som en arkæolog med en ske.

Kategorier:

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Citron
2 kg.Jordskokker
1 stk.Porre
2 stk.Hvidløgsfed
4 stk.Baconskiver
*Kan udelades hvis du ønsker en helt vegetarisk ret.
25 gr.Smør
1 l.Grøntsagsbouillon
1 dl.Hvidvin
2.5 dl.Piskefløde
2 dl.Hvedemel
2 spsk.Vand
50 gr.Parmesanost
*Eller anden hårdt modnet ost
1 stk.Ark butterdej
1 stk.Æggeblomme
1 spsk.Vand
Del ingrediensliste

Forbered grøntsagerne og baconen

Fyld en skål op med koldt vand, og pres citronsaften i. Skræl jordskokkerne, og kom dem i vandet undervejs.

Hak porren og hvidløget fint. Skær baconen i små tern.

Tilbered fyldet

Varm en flad gryde eller høj pande, der kan tåle at komme i ov­nen, op ved middel varme, og kom smørret i.

Steg porren, baconen og hvidløget i smørret i ca. 5 minutter under omrøring, indtil det bliver gyldent, men ikke tager farve.

Dræn jordskokkerne, og kom dem i gryden. Tilsæt grøntsags­fond, hvidvin og fløde, så det dækker jordskokkerne og kom­mer næsten op til kanten af gryden. Lad det simre i ca. 15 mi­nutter, indtil jordskokkerne er møre.

Rør en opbagning

Forvarm ovnen til 180 °C uden varmluft.

Kom melet i et højt glas, hæld en god mængde bouillon fra jordskokkerne, og blend massen til en tyk creme. Hæld cremen tilbage i gryden og lad den simre under omrøring, indtil den får en cremet konsistens. Hæld lidt vand i, hvis det bliver for dejet.

Sluk for sovsen, riv osten i, og smag til med salt og peber.

Dæk gryden med filodejen, og sørg for at lukke godt til.
Pisk æggeblommen og vandet sammen, og pensl filodejen.

Du kan vælge at lade tærten stå på køl i 20 minutter og deref­ter pensle filodejen en gang til for en flottere finish. En enkelt pensling er også rigeligt, hvis det skal gå lidt tjept.