Jordskok pot pie
Spises som en arkæolog med en ske
Spises som en arkæolog med en ske
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Citron |
2 kg. | Jordskokker |
1 stk. | Porre |
2 stk. | Hvidløgsfed |
4 stk. | Baconskiver *Kan udelades hvis du ønsker en helt vegetarisk ret. |
25 gr. | Smør |
1 l. | Grøntsagsbouillon |
1 dl. | Hvidvin |
2.5 dl. | Piskefløde |
2 dl. | Hvedemel |
2 spsk. | Vand |
50 gr. | Parmesanost *Eller anden hårdt modnet ost |
1 stk. | Ark butterdej |
1 stk. | Æggeblomme |
1 spsk. | Vand |
Forbered grøntsagerne og baconen
Fyld en skål op med koldt vand, og pres citronsaften i. Skræl jordskokkerne, og kom dem i vandet undervejs.
Hak porren og hvidløget fint. Skær baconen i små tern.
Tilbered fyldet
Varm en flad gryde eller høj pande, der kan tåle at komme i ovnen, op ved middel varme, og kom smørret i.
Steg porren, baconen og hvidløget i smørret i ca. 5 minutter under omrøring, indtil det bliver gyldent, men ikke tager farve.
Dræn jordskokkerne, og kom dem i gryden. Tilsæt grøntsagsfond, hvidvin og fløde, så det dækker jordskokkerne og kommer næsten op til kanten af gryden. Lad det simre i ca. 15 minutter, indtil jordskokkerne er møre.
Rør en opbagning
Forvarm ovnen til 180 °C uden varmluft.
Kom melet i et højt glas, hæld en god mængde bouillon fra jordskokkerne, og blend massen til en tyk creme. Hæld cremen tilbage i gryden og lad den simre under omrøring, indtil den får en cremet konsistens. Hæld lidt vand i, hvis det bliver for dejet.
Sluk for sovsen, riv osten i, og smag til med salt og peber.
Dæk gryden med filodejen, og sørg for at lukke godt til.
Pisk æggeblommen og vandet sammen, og pensl filodejen.
Bag tærten i ca. 30-40 minutter, indtil filodejen er puffet flot op og har fået en kraftig brun overflade.
Server f.eks med Salat med bønner, blegselleri og tomatsovs eller Bitre salater på supernem mandelcreme
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.