Salat med bønner, blegselleri og tomatsovs
Alt det du ikke kan lide i en skøn, fyldig salat
Alt det du ikke kan lide i en skøn, fyldig salat
Mængde | Ingrediens |
---|---|
240 gr. | Hvide bønner *Kidneybønner, butter beans, Cannelini el. lignende. Tørret vægt. Udblød og kog dagen før. |
4 stk. | Bladselleristængeler |
0.5 stk. | Rødløg |
1 bdt. | Persille |
100 gr. | Sorte oliven |
4 spsk. | Olivenolie *Og mere til severing |
2 spsk. | Æbleeddike *Hvidvinseddike eller urteeddiker kan også bruges |
1 dåse | Flåede tomater *Helst hele San Marzano D.O.P |
1 stk. | Hvidløgsfed |
Husk at stille bønner i blød dagen før
Hvis du ikke allerede har gjort det skal du komme de tørrede bønner i rigeligt vand og lade dem stå natten over. Dræn vandet og kog bønnerne i en times tid til de er møre.
Bland salaten
Hak blegsellerien, rødløget og purløget fint.
Pluk bladene fra stilken på persillen.
Dræn olivenene for væde, og kom dem i en stor skål sammen med resten af ingredienserne.
Tilsæt olivenolien og eddiken, vend det godt rundt, og smag til med salt og peber.
Blend tomatsovsen
Kom hvidløget i tomaterne, og blend det med en stavblender.
Smag til med salt og peber.
Anret salaten
Dæk bunden af at stort fad eller en tallerken med oliven olie. Hæld så tomatsovsen ud i midten af tallerkenen således at den ikke dækker hele området med olie. Anret bønnesalaten henover.
Spis den f.eks sammen med Bagt blomkål eller Hasselback Butternut græskar
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.