Salat med bønner, blegselleri og tomatsovs

Alt det du ikke kan lide i en skøn, fyldig salat

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS23% af daglig mad-relateret maxudledning

Alt det du ikke kan lide i en skøn, fyldig salat

OK, vi ved godt at denne salat måske ikke bliver vores mest populære opskrift. Selleri, bønner og oliven. Vi mangler bare koriander så havde vi ramt alle de ting danskerne ikke kan lide. Men hvad kan man sige andet end, prøv den og bliv omvendt. Og til alle jer som elsker ovenstående ingredienser. Undskyld at i lige fik skudt noget andet i skoene.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
240 gr.Hvide bønner
*Kidneybønner, butter beans, Cannelini el. lignende. Tørret vægt. Udblød og kog dagen før.
4 stk.Bladselleristængeler
0.5 stk.Rødløg
1 bdt.Persille
100 gr.Sorte oliven
4 spsk.Olivenolie
*Og mere til severing
2 spsk.Æbleeddike
*Hvidvinseddike eller urteeddiker kan også bruges
1 dåseFlåede tomater
*Helst hele San Marzano D.O.P
1 stk.Hvidløgsfed
Del ingrediensliste

Husk at stille bønner i blød dagen før

Hvis du ikke allerede har gjort det skal du komme de tørrede bønner i rigeligt vand og lade dem stå natten over. Dræn vandet og kog bønnerne i en times tid til de er møre.

Tørrede bønner smager bare bedre end dåsebønner. Men hvis du absolut må lave denne salat og ikke har udblødt bønner dagen før kan du med fordel skylle dåsebønner grundigt under rindende vand for at slippe af med den værste dåselugt.

Bland salaten

Hak blegsellerien, rødløget og purløget fint.

Pluk bladene fra stilken på persillen.

Dræn olivenene for væde, og kom dem i en stor skål sammen med resten af ingredienserne.

Tilsæt olivenolien og eddiken, vend det godt rundt, og smag til med salt og peber.

Blend tomatsovsen

Kom hvidløget i tomaterne, og blend det med en stavblender. 

Smag til med salt og peber.

Kvaliteten af tomaterne er afgørende her. Køb helst hele San Marzano D.O.P tomater. Alternativt andre hele tomater. Gerne cherrytomater eller lignenede. Undgå hakkede tomater.

Anret salaten

Dæk bunden af at stort fad eller en tallerken med oliven olie. Hæld så tomatsovsen ud i midten af tallerkenen således at den ikke dækker hele området med olie. Anret bønnesalaten henover.

Spis den f.eks sammen med Bagt blomkål eller Hasselback Butternut græskar